Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti kosárérték esetén*.
Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is szállítunk.
(*meghatározott szállítási módok választása esetén)

Kérdésed van? Írj nekünk: info@curlmission.hu

vagy hívj minket: +36205972855

CGM tippek

Tippek zselé használathoz

K.A.
2024.04.08 13:06
Tippek zselé használathoz

Szerencsére a zselé viszonylag könnyen használható termék, különösen, ha megtaláltad a hajad igényeinek megfelelő formulát. Attól függően, hogy hogyan használod, a kívánt eredményhez igazíthatod a termék felviteli technikáját.

-Minél több zselét használsz, annál erősebb tartást kapsz. Minél kevesebb zselét használsz, annál enyhébb lesz a hajad tartása.

-A lágy fürtökért a zselé által létrehozott kemény réteget, a hajad teljes száradása után száraz kézzel vagy egy kis olajjal a kezeden nyomkodd ki, hogy megakadályozd a szöszösödést.

-Ha a hajad azonnal szöszösödik a kinyomkodás után, akkor nem használtál elég erős tartású zselét, vagy nem használtál elég zselét.

-A hosszabb ideig tartó fürtök érdekében ne nyomkodd ki az összes zselékérget. Ez akkor is hasznos, ha lefekvés előtt formázod és diffúzorral szárítod a hajadat, mert a zselét éjszakára bent hagyhatod és elég, ha csak reggel nyomkodod ki a keménységet a hajadból.

-Ha nem tudod kinyomkodni a keménységet a hajadból, valószínűleg túl sok zselét használtál, vagy a zselé túl nehéz volt a hajadhoz. Válassz olyan zselét, amelynek összetevői kevesebb olajat tartalmaznak.

-Ha túl sok zselét használsz, egyes zseléknél előfordulhat, hogy fehér pelyhek jelennek meg a hajadon. Ez a termék felhalmozódásától is származhat, vagy attól, hogy nem a megfelelő göndörítő krémet vagy leave-in-t kombináltad alá.

-A nagyon sűrű formulájú zselék felviteléhez használj sok vizet.

-A híg formulájú zselékhez kevesebb víz és nedves haj is elegendő.

-Ha nagyon vizes hajra formázol, akkor diffúzoros szárítás előtt nyomkodd ki a felesleges vizet a hajadból egy mikroszálas törülközővel még a szárítás megkezdése előtt. Ezzel felitathatod a felesleges terméket is, ha úgy gondolod, hogy túl sok zselét használtál.

-Használj göndörítő krémet vagy leave-in-t a zselé alá a megfelelő hidratálás érdekében.

-Minél több krémet és leave-in-t használsz a zselé alá, annál puhább lesz a zselé által létrehozott kéreg a hajon.

-Minél több vizet használsz a hajformázás során, annál lágyabb lesz a zselé kéreg, mivel a víz felhígítja a zselét.

-Keress olyan zseléket, amelyek összetevői között szerepel a "Polyquaternium", ha meg akarod akadályozni a nedvességben való szöszösödést.

-Rétegezd a zseléket, hogy testre szabd a megjelenésed. Ha dúsabb hatást szeretnél, de hidratálásra is szükséged van, vagy extra tartást adnál a hajadnak, használj egy enyhe tartású zselét az egész hajadra, majd egy vékony réteg erős tartású zselével simítsd át a fürtjeidet.

-Keverj össze egy kis zselét és vizet a tenyeredben, és használd ezt a két hajmosás közötti időszakban a tincseid felfrissítésére. A zselé hígításával megakadályozhatod, hogy a hajad elnehezüljön, amikor több termékkel rétegezed a hajadat frissítéskor.

Ha kíváncsi vagy rá, hogy a kínálatunkban lévő zselék közül, hajtípusodnak melyik lehet a legmegfelelőbb, akkor kattints ide.