Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti kosárérték esetén*.
Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is szállítunk.
(*meghatározott szállítási módok választása esetén)

Kérdésed van? Írj nekünk: info@curlmission.hu

vagy hívj minket: +36205972855

CGM tippek

Tegyünk különbséget a zselék között!

K.A.
2024.04.07 17:50
Tegyünk különbséget a zselék között!

Gyakori tévhit, hogy a hajzselé olyasvalami, amitől a fürtök kemény, ropogós, száraz vagy zsíros kinézetűek lesznek, de a zselé fejlesztés hosszú utat járt be az évek során, és használatának számos előnye van. A zselé az egyik legsokoldalúbb hajformázó termék a göndör haj számára, és javítja, valamint tartóssá teszi a fürtjeid megjelenését.

A hajzselé használat előnyei

A hajzselék hajformázó termékek, amelyek segítenek elérni a kívánt megjelenést azáltal, hogy kiemelik a természetes fürtöket és hosszabb ideig tartóvá teszik azokat. A hajformázó termékeknek számos formája létezik, például göndörítő krém, zselé, hajhab és hajlakk. A zselének azonban számos olyan előnye van, amelyet más hajformázó termékek önmagukban nem tudnak elérni, és jellemzően minden göndör, hullámos és gyűrűs göndör hajtípuson működik. A zselét a hajmosás és a leave-in kondicionáló vagy a göndörítő krém alkalmazása után visszük fel a hajra.

A zselé tartást és kontrollt biztosít a fürtöknek, ami megakadályozza a szöszösödés kialakulását, definíciót ad, és segít a fürtök összefogásában. A formulájától függően még extra nedvességet is biztosíthat a hajszálaknak. A zselé védőgátat is képez a fürtökön, hogy a két mosás között helyükön tartsa őket, bezárja a nedvességet a hajszálakba és fényt adjon nekik. Minél erősebb a tartás, annál nagyobb a szöszösödés elleni védelem és a tartósság.

 A zselék típusai

A zseléknek sokféle formája létezik, és a képletük alapján változnak. Minden típusnak más az állaga, a tartási szintje és a nedvességtartalma. A haj igényeitől és a kívánt eredménytől függően előfordulhat, hogy bizonyos zseléformulák jobban teljesítenek, mint mások ugyanazon a hajon.

Nézzünk pár zselé típust:

Zselé (Gel):

Ez a standard típusú hajformázó zselé, amelyet gyakran "zselé" vagy "jelly" felirattal jelölnek a termékeken, és állagában, valamint súlyában is változhat. A tartás erőssége és a nedvességtartalom az egyes zseléállagok között változhat, így bizonyos állagú zselék a haj egyedi igényeitől függően előnyösebbek lehetnek a fürtjeid számára, mint mások.

Vékony zselék:

A legvékonyabb formulájú zselék folyós, csúszós állagúak. Ez a zselé típus kiválóan alkalmas azoknak, akik gubancolódással küzdenek, mint például a magas porozitású és sérült hajúak. A vékony formulák a finom szálú, vékony textúrájú hajnak is nagyszerűek, amely gyakran elnehezülhet. Ezek a zselé típusok könnyű, rugalmas tartást biztosítanak, ami azt jelenti, hogy enyhe keménységet képeznek a hajon száradás közben, amit könnyű kinyomkodni, hogy előbukkanjanak a lágy fürtök, amelyeknek még mindig van tartása.

Ebbe a kategóriába, kínálatunkból az alábbi termékek tartoznak:

Közepes zselék:

A zselék is lehetnek közepes vastagságúak vagy állagúak, mégis könnyűek. Ezek a hidratáló összetevők mennyiségétől függően átlátszó vagy átlátszatlan színűek lehetnek. Ezek a típusú zselék az első összetevőik között vizet tartalmaznak, így könnyen eloszlathatóak, és nem nehezítik el a hajat. Rugalmas, közepes tartást biztosítanak, amelyet könnyű kinyomkodni. Ez a formula bármilyen göndör textúrájú és porozitású hajon használható, különösen a közepes vastagságú hajon.

Ebbe a kategóriába, kínálatunkból az alábbi termékek tartoznak:

Vastag zselék:

Az előző típusokhoz képest gyakran nehezebb súlyú zselé. Minden göndörségtípusra alkalmasak, de különösen a vastag hajra, amely könnyen elviseli a nehezebb formulát. Gyakran átlátszó színűek, olajokat tartalmaznak, és erős tartást biztosítanak, ami miatt nagyszerűek magas páratartalom esetén. Néhányan úgy találhatják, hogy a sűrű zseléket nehéz használni, mert ragacsosabb állagúak, ezért ezeket a zseléket nagyon nedves vagy vizes hajra ajánlott felvinni. A vékonyabb hajtípusoknál előfordulhat, hogy ezek elnehezítik a hajat, de kis mennyiségben még mindig használhatók, ha felvitel előtt vízzel hígítják őket.

Ebbe a kategóriába, kínálatunkból az alábbi termékek tartoznak: