Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti kosárérték esetén*.
Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is szállítunk.
(*meghatározott szállítási módok választása esetén)

Kérdésed van? Írj nekünk: info@curlmission.hu

vagy hívj minket: +36205972855

CGM tippek

CGM rutin porozitásnak megfelelően

2021.09.15 22:07
CGM rutin porozitásnak megfelelően

Annak megfelelően, hogy milyen porozitású a hajunk (erről bővebben itt olvashatsz), különböző összetevőjű termékek használata javasolt, illetve hajápolási rutinunk összeállítása is fokozott odafigyelést igényel a termékösszetevők tekintetében.

Az alábbi táblázat összefoglalja, hogy mely termékeid tartalmazzanak proteint, hogy a hajad porozitásának megfelelően egyensúlyba kerüljenek a hidratáló és protein tartalmú termékek és gyönyörű, ápolt, csillogó, göndörödő fürtöket eredményezzen a hajmosásod :)

Forrás: manes by mell youtube chanel: The Ultimate Guide to Protein and Moisture Balance for Healthy Curly Hair

Nagyon fontos megemlítenünk, hogy a fenti táblázat csak egy ajánlás. Kérjük mindig vedd figyelembe, hogy a te hajad egyedi és emiatt elképzelhető, hogy az ajálotthoz képest protein/hidratáló igénye magasabb vagy alacsonyabb. Minden haj más és más emiatt a porozitáson túl célszerű a haj vastagságát is figyelembe venni egy rutin kialakításakor vagyis egy vékonyabb szálú haj esetében nem feltétlenül lesz szükség a táblázatban szereplő összes termék felhasználására. Sok esetben egy vékony szálú haj esetében elegendő 2-3 alap termék és az is kis mennyiségben, különben a haj elnehezedhet és a tincsek kinyúlhatnak, míg egy vastag szálú haj esetében a hidratálás kulcsfontosságú ahhoz, hogy a haj napokig megtartsa rugalmasságát és megvédjük a kiszáradástól illetve a szöszösödéstől. Ugyanilyen fontos szempont, hogy a magas porozitású haj abban az esetben igényel rengeteg proteint, ha a magas porozitás extrém roncsolódás miatt következik be például a haj rendszeresen szőkített. Ilyen esetekben a kötéshelyreállítók is segíthetnek, melyek a hajban található diszulfid kötések helyreállítását is elvégzik, míg a bennük található protein segít a haj sérült részeinek kitöltésében.