Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti kosárérték esetén*.
Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is szállítunk.
(*meghatározott szállítási módok választása esetén)

Kérdésed van? Írj nekünk: info@curlmission.hu

vagy hívj minket: +36205972855

CGM tippek

Ti kérdeztétek, mi válaszolunk

K.A.
2022.07.30 18:00
Ti kérdeztétek, mi válaszolunk

Jó pár kérdés felmerül a göndör és hullámos haj ápolásával kapcsolatban. Ezek közül van néhány olyan, melyek visszatérő kérdések. Szeretnénk ha ezekre választ kapnátok, ezért ennek a sorozatnak az első részében azt a négy kérdést válaszoljuk meg, amelyeket leggyakrabban hallunk tőletek.

 

1. Benne hagyhatom-e a hajamban a kiöblítendő balzsamot (kondicionálót) vagy bármely más hajápolót?

Csak abban az esetben ha a használati útmutatója szerint használható nem kiöbítendő termékként is.

Miért?

Mert ha a gyártó úgy formulázta meg a terméket, hogy ki kelljen azt öblíteni, vélhetően olyan összetevőket tartalmaz amelyek hosszabb távon felhalmozódhatnak a hajadon, elnehezíthetik azt vagy bizonyos esetekben a fejbőrrel érintkezve akár még irritálhatják is.

Tipp: válassz többfunkciós kondicionálót.
Multitasking kondicionáló, Oltsd a szomjam 2 az 1-ben pakolás/leave-in

2. Minden esetben kell mélyhidratáló pakolást használnom?

Nem. Mélyhidratáló pakolás használata havonta egyszer javasolt, de maximum hetente és akkor is figyelni kell, hogy a megadott hatóidőt ne lépd túl.

Miért?

Egyáltalán nem kötelező a mélyhidratáló pakolás használata akkor, ha a hajad nem roncsolódott, rendszeresen karbantartott és egészséges. Ha a pakolásnak "nincs feladata" a hajon, mert az egészséges, akkor egyszerűen csak felrakódhat a hajszálakra és elnehezítheti a fürtöket. Vékony szálú haj esetében főleg nem igazán ajánlott, mert elnehezítheti a hajat.
Nagyon fontos, hogy az ilyen típusú termékek nagyon sok olajjal, vajjal gazdagítottak, így hatóidőn túl a hajon hagyva még akár árthat is a fürtöknek, mert túlkondicionálhatja a hajat amitől a fürtök elpuhulnak és kinyúlnak.

Tipp: vékonyabb szálú haj esetén, használj inkább leave-int, mert az tartósan biztosítani fogja a hidratálást, sokkal könnyedebb konzisztenciájú mint egy pakolás és szinte lehetetlen túlkondicionálni vele a hajat.
Weightless Air Dry Cream, Feather Light Protein Cream, Rockin' Ringlets Styling Potion

3. Mi a termékek helyes felviteli sorrendje és minden göndör hajra való terméket kell-e használnom minden mosásnál?

Sampon
Kondicionáló (kiöblítendő balzsam)
Göndörítő krém (vastag szálú hajra) vagy leave-in (vékony szálú hajra)
Hab és/vagy Zselé (esetleg hab/zselé/hab)

Mivel a pakolások nem minden mosás alkalmával használt termékek, így azokat terméktől függően a samponos mosás előtt nulladik lépésként vagy samponos mosás után alkalmazzák. Minden esetben vedd figyelembe a termék használati útmutatójában leírtakat.

Nem, kötelező minden terméket használnod. A hajad igényeinek megfelelően válogass az egyes termékek között. Ha a hajad könnyen elnehezül, használj csak habot vagy zselét fixálásra, ha vastag szálú használj testesebb krémet light lave-in helyett.

Tipp: minél magasabb porozitású a hajad, annál többször lesz szükséged pakolás használatára és annál több proteines terméket igényel majd. Vékony szálú haj esetében próbálj meg minél kevesebb termék típust használni és figyelj oda, hogy lehetőleg light termékeket válogass össze a rutinodhoz. Amennyiben a hajad nagyon roncsolódott, fontold meg a kötéshelyreállító használatát.
Bond Curl Rehab Salve, Absolute Pro Intenzív Proteines Hajkötés Helyreállító Kezelés

4. Frissítéskor nagyon szöszös lesz a hajam. Mit tehetnék ez ellen?

A haj frissítése egyáltalán nem nehéz feladat ha a megfelelő technikát alkalmazod.
Ha a hajad, már a mosást követő napon szöszös, definiálatlan, netán kinyúlt lehet, hogy nem frissítésre hanem újra formázásra lesz szükséged.

Miért?

Minden göndör haj többé- kevésbé szöszös és ez így normális, hiszen bizonyos szálak, ha nem megfelelően kondicionáltak, kiszáradnak, elválnak attól a tincstől amelyikhez alapvetően tartoznának és ezáltal a haj szöszössé válik. Éppen ezért használnak a göndör lányok fixáló termékeket mint a hab vagy a zselé. Terméktől függően ezek hidratálnak és/vagy tartást adnak a hajnak. Abban az esetben ha a hajad a mosást követő napon vagy netán már mosás után pár órával kinyúlt, szöszös, elveszíti definiált formáját, sajnos elképzelhető, hogy nem a megfelelő termékeket válogattad össze (pl. túl kevés protein, nagyon nehéz hidratáló termékeket használtál) és emiatt újra kell formáznod a frizurádat, ilyenkor már nem érdemes a frissítéssel kínlódnod.

A frissítésnek két alapszabálya van:

1. teljesen mindegy mit használsz frissítésre (leave-in vagy zselé vagy krém vízben feloldva, vagy akár frissítő spray), amikor felviszed a a terméket, simítsd lefelé a hajadat imádkozó mozdulatokkal. Most azt gondolod, hogy ettől kisimul, de ez nem így van. A kapott nedvesség hatására, a hajadban lévő termékek újra aktiválódnak, és lehetővé teszik, hogy amikor lesimítod a hajad, az elszabadult hajszálak visszataláljanak a helyükre.Ezt követően használj diffúzoros hajszárítót, melynek tárcsájával óvatosan összegyűjtöd a tincseidet és ismét az eredeti formájukba szárítod őket.

2. amikor a tenyered a hajadhoz ér, győződj meg róla, hogy megfelelően benedvesítetted ahhoz, hogy ne tapadjon a hajszálakhoz. Ha a hajad vagy a tenyered nem eléggé nedves, simítás közben még szöszösebbé teszed a hajad, mert a hajszálaid a tenyeredhez ragadnak majd, a hajadban található fixálókat ért nedvesség hatására. Ezért ne csak a hajadat, hanem a tenyereidet is vizezd be frissítéskor.

Tipp: a frissítő sprayk (Curlsmith Moisture Memory Reactivator, Awe Inspiraling Spray ) sokban megkönnyíthetik a folyamatot, de ha erre nem szánsz külön összeget, akkor válassz egy neked megfelelő leave-int vagy zselét és oldd fel vízben, majd szórófejes flakon segítségével vidd fel a hajadra.