Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti kosárérték esetén*.
Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is szállítunk.
(*meghatározott szállítási módok választása esetén)

Kérdésed van? Írj nekünk: info@curlmission.hu

vagy hívj minket: +36205972855

CGM tippek

Tegyünk rendet a habok között!

2022.03.10 19:28
Tegyünk rendet a habok között!

Bár a magyar nyelvben sajnos nincs különbség hajhab és hajhab között, az angol nyelv megkülönbözteti a különböző habokat állaguk szerint. Nézzük meg, mi a különbség köztük és melyiket, hogyan jó használni.

1. Mousse

avagy a hajtógázas, kinyomva felpuffadó hab. Ezeket legtöbbször a drogériák polcain találhatod és vigyázz melyiket használod, ha CGM hajápolást követsz, mert nagyon sok közülük nem CGM termék.
Ez a típusú hajhab, egy sokkal sűrűbb, krémesebb állagú termék és a hajba dolgozva önállóan (ha nem használsz zselét lezárásként) sokkal erősebben fog rögzíteni, de sokkal keményebb is lesz szárítás után a hajad tőle. A kemény védőréteg széttörése, olajjal felfelé nyomkodva ebben az esetben elengedhetetlen.

2. Foam

avagy a hajtógáz nélküli, inkább vizesebb, mint krémes állagú hab. A göndör hajápolási termékeket gyártó cégek, főleg ezeket a termékekeket kínálják. Amit nagyon fontos tudni róluk: sokkal szárazabb érzetet kölcsönöz a hajnak miután beledolgozod, és sokkal hidratáltabbnak kell lennie a hajnak mielőtt felviszed, mint a "foam" típusú hab esetében, ellenkező esetben ragacsos, száraz hatású lehet a hajad szárítás után.

Alapvető különbség a két hab típus között, hogy a mousse típust inkább a hajhosszra, míg a foam típust a hajtövekhez közel használják. Hogy miért? Mert a foam típusú habok volument adnak, míg a mousse típusúak definiáltabbá teszik a tincseket. Természetesen mindkettő felvihető a teljes hajhosszra, de a mousse típusú hab a hajtőhöz közel használva, lelapíthatja, lehúzhatja a hajat.

Mindkét típus használható zselével kombinálva, viszont figyelni kell arra, hogy a használt termékek kompatibilisek legyenek egymással. Erről és arról, hogy hogyan tudod ellenőrizni a termékek kompatibilitását, "Hogyan állapítsd meg, hogy a termékeid kompatibilisek-e egymással" című cikkünkben olvashatsz bővebben.

Ha a hajad dúsabb, göndörebb, netán gyűrűs göndör vagy még több volument szeretnél, mert magától is jól tart a frizurád, nem nyúlnak ki könnyen a tincseid lezáró zselé nélkül sem, akkor a foam jó választás lehet számodra. Akkor is megfelelő lehet, ha a hajad hullámos és picit több volument adnál neki, viszont ilyen esetben kombináld zselével vagy használj olyan habot ami eleve hab és zselé kombinációja.
Ha viszont definíciót és kemény tartást szeretnél, a volumen nem olyan fontos, akkor válaszd a mousse típusú habot.