Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti kosárérték esetén*.
Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is szállítunk.
(*meghatározott szállítási módok választása esetén)

Kérdésed van? Írj nekünk: info@curlmission.hu

vagy hívj minket: +36205972855

CGM tippek

Szilikonok a hajápolásban

2021.11.17 11:46
Szilikonok a hajápolásban

"Ha az összetevőlistában olyan szót találsz aminek a vége" cone", tedd le, az nem jó a hajadnak, tele van szilikonnal". Ilyen és ehhez hasonló „tanácsok” gyakoriak a hajápolási termékek szilikonjai, és különösen a sampon és balzsam tekintetében. A szilikon alapú összetevők rossz szerepet kaptak a hajápoló iparban, mondván károsak...

Szilikonok a hajápolásban: Miért a rossz hírnevük?

"Ha a szó vége" cone", tedd le, az nem jó a hajadnak”. Ilyen és ehhez hasonló „tanácsok” gyakoriak a hajápolási termékek szilikonjai, és különösen a sampon és balzsam tekintetében. A szilikon alapú összetevők rossz szerepet kaptak a hajápoló iparban, mondván károsak, mert:

Termék felhalmozódást (build-up) okoznak a hajon:

- Lehúzzák a hajat
- Lapos hatásúvá teszik a hajat
- Nem engedik be a nedvességet a hajszálakba és megfojtják a hajat

Bár ezek némelyike igaz is lehet, az általános kijelentés, miszerint a hajápolási termékekben található szilikonok „rosszak a hajadnak”, egyszerűen nem pontos. Nézzünk kicsit az általánosítás mögé, némi tudományos magyarázattal.

Mik a szilikonok és mi a használatuk célja?

Először is, a haj- vagy bőrápolásban használatos szilikonokmég véletlenül sem tévesztendők össze az ipari szilikonokkal (a fenti képen csak figyelemfelkeltés miatt ragasztózzuk össze azt a gyönyörű hajat, de persze ti ne tegyétek...soha...semmilyen körülmények között....és ne féljetek nem ilyen szilikon van a hajápolási szerekben...Szerk.). A szilikonok megtalálhatók a samponokban, balzsamokban, nem kiöblítendő balzsamokban, hajszérumokban és maszkokban, mivel hatásosak a szöszösödés megszüntetésében. A szilikonok a hajolajok erősebb, szerves/szervetlen változatai, bár sokkal hatékonyabbak.

Erős puhító és okkluzív szerekként működnek. A puhító szerek lágyítanak és ragyogást kölcsönöznek, míg az okkluzív szereket a nedvesség bezárására, valamint a haj légkörből történő párafelvételének kizárására, ezáltal a szöszösödés megszüntetésére használják. A szilikonok mindkét funkciót jól ellátják.

Ezenkívül a szilikonok csúszást biztosítanak, így az ujjaidat és a fésűt vagy hajkefét minimális összegubancolódással futtathatod végig a hajadon. Mindez nagyon jól hangzik, igaz? Tehát mi a probléma?

Mielőtt foglalkoznánk a fentiekben említett állításokkal, szükségünk van a szilikonok jobb megértésére. A szilikon fajtáiról következő cikkünkben olvashatsz.