Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti kosárérték esetén*.
Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is szállítunk.
(*meghatározott szállítási módok választása esetén)

Kérdésed van? Írj nekünk: info@curlmission.hu

vagy hívj minket: +36205972855

CGM tippek

Száraz samponok típusai

2021.11.11 19:47
Száraz samponok típusai

A száraz samponok visszatérése már néhány éve tart, és a termékkínálat is jelentősen bővült, a termékcsaládban számos eltérő terméket találhatsz, mint például a textúráló spray vagy a volumennövelő por, de felmerül a kérdés mi a különbség az egyes termékek között? Tehát a száraz sampon, ugyanaz, mint a textúráló spray? Jobb a por vagy a spray formátum? Mindegyik termékhez speciális technikát kell használni az alkalmazása során?

Nézzük meg picit részletesebben ezt a témát!

Mi a száraz sampon?

A szárazsampon a legjobb barátod, ha a hajad hajlamos a zsírosodásra!

Ez egy olyan hajápoló termék, amelynek alapját nedvszívó porok (keményítőből vagy agyagból) alkotják, száraz hajra (víz nélkül) használják, általában 2 hajmosás között. Nem tartalmaz szulfátokat sem tisztító összetevőket, így kíméletesebb a fejbőrhöz.

Nagyon praktikus, ha több napig nincs lehetőséged hajat mosni (kempingezés, túra, fesztivál...) vagy azoknak, akiknek a frufruja nagyon gyorsan zsírosodik, edzés után... vagy talán csak egy olyan nagyon lusta nap van… tudod, miről beszélek. Azokról a napokról, amikor nem hallottad az ébresztőt, és egyszerűen nem maradt időd az egész hajrutinra!

A száraz samponok 2 különböző formában léteznek: spray vagy por formájában, amelyet közvetlenül a fejbőrre kell felvinni. Vannak átlátszóak, vannak fehérebbek és vannak színezettek (nagyszerű a lenövés elrejtésére!).

Kissé matt lehet a végeredmény, de ha szeretnéd, hogy a hajad újra ragyogjon, akkor egy kis hajkrémmel frissítheted, hogy fényesítsd és lágyítsd a matt hatást.

Fontos! Nem szabad túl gyakran használni a szárazsampont: nem helyettesíti a valódi sampont, amely tisztít és eltávolítja a termék- és fejbőrmaradványokat és a felesleges faggyút a fejbőrről.

Hogyan használd a szárazsampont?

Terméktől függően oszlass el vagy párologtass el egy kis száraz sampont a hajtövekre, általában a legzsírosabb területekre. Ha spray-t használsz, ne felejtsd el először jól felrázni a flakont, és próbáld meg jó távolságból (20-30 cm) permetezni a terméket, és jobb, ha kis, rövid spricceket használsz a termékből, hogy elkerüld, hogy túl sok terméket használj, és irritáld a fejbőrödet.

Ha túl sok terméket használsz, a fejbőröd egy idő után viszketni fog, és korpásodást okozhat.

Ezután egy kis masszírozás után a hajtöveknél tanácsos a terméket 2-10 percig (a hajad zsírosságától függően) állni hagyni, hogy a terméknek legyen ideje felszívni a felesleges olajat. Az optimális hatás érdekében befejezésként masszírozd a fejbőrödet az ujjbegyeiddel. Ez lehetővé teszi, hogy a por jól eloszoljon az egész fejbőrön. Végül fejezd be a hajadból történő kirázással úgy, hogy előre hajtott fejjel az ujjaiddal megrázod a hajtöveket, vigyázva arra, hogy ne rázd nagyon szét a fürtjeidet. Ezzel az utolsó por- és termékmaradványokat is eltávolítsd.

Az eredmény: dús és könnyű haj, volumennel és kellemes frissességérzettel. A hajad jellegétől függően ez a hűsítő hatás néhány órán át, a szerencsésebbeknél akár 2 napig is tart.

Mi a textúráló por vagy spray?

Az Egyesült Királyságban és különösen az USA-ban nagyon híresek az ilyen jellegű termékek. De a világ többi részén inkább a tengeri sós spray-ket használják a nedves hajra, hogy hullámokat és volument adjanak a hajadnak. A textúráló por vagy spray szintén hajformázó termékek, de ezeket száraz hajra kell felvinni (a hajtövekre vagy a hajhosszra), és sűrítik a hajat, hogy "nagy haj" hatást érjünk el, Brigitte Bardot stílusban.

Alkalmazhatod őket a sampon utáni 1. napon, a hajszárítás után, a hajszárítás utáni hűvös "hajmosás utáni nap" hatás elérése érdekében. Akkor is tökéletes, ha formázni kell a hajadat, mert ad némi tartást. A formula olyan, mint egy hajspray (kicsit ragacsos, hogy tényleg fixálja és megemelje a hajat) és egy púder spray keveréke, de nincs olyan vastagsága, mint egy szárazsamponnak. Nem olyan nedvszívó, mint egy száraz sampon, inkább hasonlít egy styling termékre, mint egy tisztító termékre. Ezeknek a termékeknek az az állítása, hogy textúrálják a hajat. Ezek teljesen átlátszó termékek a hajadban, nem áll fenn a veszélye, hogy úgy fogsz kinézni, mint Marie-Antoinette!

A textúrázó hajformázó termékek 2 formában léteznek: por vagy spray.

Hogyan kell használni a textúrázó port / spray-t?

- Por:

Sószóró típusú csomagolásban, közvetlenül a fejbőrre szórhatod ezt a nagyon finom port az azonnali dúsító hatás érdekében, vagy a hajhosszra. A por átlátszóvá válik, és a hajat megvastagítja, valamint kapaszkodó hatásúvá teszi.

- Fújd rá a spray-t!

Majdnem úgy használod, mint a szárazsampont. A terméket kis rövid adagokban viszed fel, a tövekre vagy a hosszokra párologtatod, és nagyon vad hatást érhetsz el vele, ha ropogósra varázsolod a hajad. Ez az ideális termék arra, hogy a nagyon lapos hajat jól feldobd, akár közvetlenül hajmosás után (és persze a második napon).

Mindkét termék esetében egy fontos dolog: ne fésüld ki a hajad! A termék lényege, hogy bevonja a hajat, hogy ilyen textúrált kinézetet adjon neki. Tehát nem akarsz mindent eltávolítani a hajad kifésülésével...

Mi a volumennövelő szárazsampon:

Ez egy keveréke a fenti 2 terméktípusnak, amiről az előbb beszéltem.
Egy olyan termék, amely képes felszívni a felesleges olajat, de egyben rendelkezik ezzel a textúráló hatással is a könnyedebb és volumenesebb hajért.
Izgalmasan hangzik, nem igaz?
Nos, kivéve, hogy a valóságban, ha a púderes hatás túl intenzív, a termék meglehetősen nehéz lehet kezelni...
Valóban, elég nehéz kifésülni a felesleges terméket, ha a kefe a hajadhoz ragad! Valójában kicsit olyan, mintha tépett lenne a hajad…Majdnem olyan, mintha a hajtövek összegubancolódtak volna.
És néhány óra elteltével tényleg érzed a terméket a fejbőrödön így, ha érzékeny a fejbőröd, akkor gyakran viszkethet is....

Hogyan használd a volumennövelő szárazsampon?

Pontosan ugyanúgy használod, mint a száraz sampont, ugyanaz a technika! (azonban, mint már említettem, a felesleg kifésülése, kirázása bonyolult lehet a termék ragadós volta miatt).