Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti kosárérték esetén*.
Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is szállítunk.
(*meghatározott szállítási módok választása esetén)

Kérdésed van? Írj nekünk: info@curlmission.hu

vagy hívj minket: +36205972855

CGM tippek

Smasters módszer

2022.10.25 15:10
Smasters módszer

Mi az a smasters módszer?
A Smasters-módszer elég egyszerű kiegészítője bármely göndör frizurarutinnak, és nem kell hozzá új termékeket vásárolnod, így akár most is kipróbálhatod! A módszer lényege az, hogy a formázó termék (jelen esetben: zselé) hozzáadása a hajadhoz, amikor az körülbelül ötven százalékban száraz, jobban elősegíti a göndörödést, mint amikor nedvesen alkalmazod.
Hogyan csináld?

Alkalmazd a termékeidet a szokásos módon (sampon, kondicionáló, leave-in, zselé), majd kezdd el diffúzorral szárítani a hajadat. Amikor a hajad körülbelül ötven százalékban megszáradt, kapcsold ki a diffúzort, és menj a mosdókagylóhoz. Nedvesítsd meg a tenyereidet és vidd fel a hajadra a formázó zselét. Használj egy kb. száz forintosnyi mennyiséget úgy, hogy óvatosan végig simítod a hajadon hajtőtől a hajvégek felé majd nyitott tenyérrel nyomkodd fel óvatosan a hajad.


A módszer utolsó részéhez fejezd be a szárítást tetszés szerint. A módszer ezen részével kapcsolatban megoszlanak a vélemények, mivel egyes göndör hajúak magas hőfokon szárítják a hajukat, míg mások csak alacsony vagy meleg hőfokon. Attól függ, hogy mi válik be a hajadnak - a magas hőfokon való szárítás elősegíti a hajad zsugorodását és definiáltabb fürtöket hozhat létre, ami sok hullámos hajúnak ideális. A meleg vagy hideg beállítás használatának függvényében a fürtök kevésbé vagy jobban zsugorodhatnak, így a hidegebb levegővel való szárítás ideális lehet a feszesebb textúrák (gyűrűs göndör haj) számára.


Íme néhány megoldás a leggyakoribb problémákra, amelyekkel szembesülhetsz ha ezt a módszert használod:


1. A hajad elnehezül, a fürtjeid kinyúlnak
A Smasters-módszerrel a szokásos termékeken túl, plusz terméket használsz a hajadra, és a vékony szálú haj ettől elnehezülhet. Kezdetben csökkentsd felére a szokásosan használt mennyiséget. Ezután fokozatosan adj hozzá többet vagy kevesebbet, amíg meg nem találod az ideális mennyiséget, ami nem nehezíti el a hajadat.

2. A hajad keménynek és ropogósnak érzed
Ha úgy érzed, hogy az általában puha fürtjeid sokkal keményebbek és kinyomkodhatatlan fürtökbe tömörülnek, akkor valószínűleg túl sokat használtál a plusz zseléből. Kezdd a mennyiség felével, és szükség szerint fokozatosan adagolj többet. Ha a Smasters módszer még mindig nem működik, akkor lehet, hogy a használt zselé túl erős tartású vagy a hajad túl száraz lehet, amikor felviszed a terméket. Próbálj kísérletezni különböző zselékkel, és több vagy kevesebb termék hozzáadásával, hogy elérd a kívánt eredményt.

3. Túlzottan szöszös lett a hajad
Az első számú oka annak, hogy szöszös eredményt kapsz ha ezt a módszert használod az, hogy nem nedvesíted meg eléggé a kezed, mielőtt a második réteg zselét felviszed. Ennek elkerülése érdekében, állj a mosdókagyló mellé, így azonnal tudsz még vizet tenni a tenyereidre, ha úgy érzed, hogy a hajad lesimításakor a hajszálak hozzáragadnak a kezeidhez vagy ragacsos tapintású a hajad és nem megy simán a termék felvitele. A szöszösödét az is okozhatja, ha a hajad túl száraz a második réteg zselé felvitelekor - ebben az esetben fontold meg, hogy a rutin későbbi szakaszában használj diffúzort, hogy a termék meg tudjon ülni a hajadban, így a hajad egy kicsit több vizet tudjon megtartani és ne érezd túl száraznak.