Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti kosárérték esetén*.
Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is szállítunk.
(*meghatározott szállítási módok választása esetén)

Kérdésed van? Írj nekünk: info@curlmission.hu

vagy hívj minket: +36205972855

CGM tippek

Nyári hajápolási tippek göndöröknek

K.A.
2023.04.14 19:00
Nyári hajápolási tippek göndöröknek

Hamarosan beköszönt az év legmelegebb évszaka ami ugyanolyan szélsőséges mint a tél, csak éppen a skála ellenkező felén helyezkedik el a hőmérsékleti mutató. Míg télen a nagyon alacsony hőmérséklet és a deres reggelek erősen szöszössé tehetik a hajadat, addig a nyár forró napsugarai, kiszívják a nedvességet a hajszálakból. Éppen ezért a nyári melegre fel kell készíteni a hajat és a megfelelő termékekkel kell védeni és ápolni a tincseket ahhoz, hogy a lehető legszebb formájukat mutassák.
Ebben a cikkben adunk néhány tippet a nyári hajápolási rutin kialakításához.

1. Hidratálás

Nem titok, hogy a göndör hajnak rengeteg hidratálásra van szüksége. A forró és száraz éghajlat kiszívhatja a nedvességet a hajból, így az száraz, törékeny és élettelen lesz. Nemcsak sok vizet kell inni, hogy a test és a haj hidratált maradjon, hanem olyan hidratáló termékeket is érdemes használni, amelyek segítenek növelni a haj nedvességtartalmát. Ilyenkor a kókusz-, olíva-, avokádó- és jojobaolajjal kifejlesztett készítmények igazán hasznosak lehetnek.

2. Le a forró eszközökkel

Ne feledd, hogy a forró hőmérséklet miatt a haj szárazabbá válik, és a forró eszközök csak tovább fokozzák ezt. Tehát ahelyett, hogy a hajvasaló vagy a hajszárító után nyúlnál, gondold át újra. Válaszd a hőmentes frizura előállítási módszereket, mint például a finger coiling (ujjra csavarós módszer) vagy a fésűvel formázás a definiált tincsek eléréséhez, majd hagyd a hajad szabad levegőn száradni amikor csak lehet. Ráadásul a nyár a textúráról szól, úgyhogy mutasd meg, amid van. És ha mégis hővel formázod a hajad, használj olyan védelmet nyújtó terméket, amelyek megvédik attól, hogy károsodást szenvedjen.

3. Mélykondícionálj gyakran

Mivel a száraz éghajlat, a homok és a víz pusztítást végezhet a hajszálaidon, a mélykondicionáló rutin alkalmazása sok fejfájástól és hajkárosodástól is megkímél. A heti egyszeri mélykondicionálás kötelező, de nyugodtan használhatod gyakrabban is, ha azt látod, hogy a hajad igényli, mert nagyon száraz. Figyelem! Ha vékony hajszálaid vannak, akkor nem feltétlenül lesz szükséged mélykondícionálásra, elképzelhető, hogy számodra elegendő egy leave-in vagy egy co-wash, hogy megfelelően hidratált legyen a hajad.

4. Ne mondj le a zseléről

Ha a hajmosásod nem hozza azt az eredményt mint korábban, mondjuk télen vagy tavasszal, akkor lehet, hogy a rutinodba egy kicsivel több tartást adó termékre van szükség, hogy a fürtjeid tartósan épek maradjanak. A páratartalom percek alatt elronthat egy nagyszerű hajnapot, de egy közepes vagy erős tartású zselé alkalmazásával egy enyhe keményebb réteget hozhatsz létre a fürtökön, hogy azok definiáltak és szöszmentesek maradjanak, függetlenül a kinti időjárási körülményektől. Ha nagyon páradús helyre mész nyaralni, használj glicerinmentes zselét. (Hi!Definition, Seal + Shield, Spiralicious)

5. Védd a hajad úszás előtt

Nem csak a bőrünknek van szüksége védelemre a nap kemény UV-sugarai ellen. Használj hővédőt a hajadra ha a napon sütteted magad, úgy ahogy a testedet is bekened naptejjel. Ha azt tervezed, hogy megmártózol a medencében, vigyél fel egy vékony réteg leave-int a hajadra, vagy néhány csepp olajat, hogy megvédd a hajadat a klór és a sós víz okozta extrém szárazságtól.

6. Használj sampont ritkábban

Még a legkíméletesebb sampon is száríthat. Próbálj meg csak egy plusz napot mosás nélkül tölteni, hogy a hajad a lehető leghidratáltabb maradjon. Valószínűleg amúgy sem mosod túl gyakran a göndör hajadat, de ez az apró változtatás a rutinodban lehet, hogy pont jó lesz ahhoz, hogy a szálaid egész nyáron a legjobb formájukat mutassák. Ha kitolnád a hajmosást egy nappal hasznos lehet egy hajtőfrissítő spray vagy egy száraz sampon

7. Válts co-washra

A hagyományos samponok helyett adj a hajadnak egy extra adag hidratálást azzal, hogy egy co-washt adsz a göndör haj rutinodhoz. A co-washok nem fosztják meg a hajat a természetes olajoktól, és segítenek a nedvességet a hajba zárva tartani, ahelyett, hogy elpárologna. ha úgy érzed a co-wash kevés tisztításra, használd heti váltásban a megszokott samponoddal.

8. A rendszeres frissítő vágás fontos

A rutinszerű hajvégfrissítés a hosszabb, erősebb és egészségesebb kinézetű haj titka. Még a nyári szórakozás közepette se hagyd ki a frissítő vágást. Ha átlag 8 hetente levágatod az elvékonyodott hajvégeket, a csomók, a gubancok és a töredezett hajvégek távoltarthatók.

9. Viselj kalapot a megfelelő módon

A napvédelem nyáron kulcsfontosságú, de még a legjobb kalap is károsíthatja a hajat. Győződj meg róla, hogy jól illeszkedik a fejedhez, legyen elegendő hely benne a fürtjeidnek, és figyelj arra, hogy ne legyen benne semmi, ami beakadhat vagy húzhatja a hajadat, mint például a címkék vagy a gumik. Ha nincs más megoldás, akár egy szatén kendőt is tehetsz a hajadra a kalap alá, főleg ha nem tartod zavaróan melegnek. A fürtök remekül mutatnak a kalap alá bújtatva, de érdemes egy kis óvatossággal eljárni. Ugyanez vonatkozik a napszemüveg fejen való viselésére is.