Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti kosárérték esetén*.
Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is szállítunk.
(*meghatározott szállítási módok választása esetén)

Kérdésed van? Írj nekünk: info@curlmission.hu

vagy hívj minket: +36205972855

CGM tippek

Miért nem működnek az új termékek a hajadon?

K.A.
2022.05.17 08:19
Miért nem működnek az új termékek a hajadon?

Ha azért próbálsz ki új termékeket, mert a jelenlegiek nem felelnek meg az elvárásaidnak, akkor segítünk megelőzni a csalódást okozó vásárlásokat. Csak te tudod eldönteni, hogy melyik kezelés felel meg az igényeidnek, de mielőtt impulzus-vásárlásba kezdenél vagy véletlenszerű választás útján szereznél be valamit (vagy mert egy YouTuber azt mondta neked), tedd fel magadnak a következő pár kérdést:

Tudod, hogy mit szeret a hajad?

Mielőtt új terméket vásárolnál, nézd át a jelenlegi termékeid összetevőinek listáját, hogy kiderítsd, van-e olyan következetes dolog, amire a hajad esetleg nem reagál kedvezően. Néha ez csak egy összetevő, máskor pedig az egész készítmény. A hajad elutasíthat bizonyos összetevőket és ezzel az egyszerű lépéssel kiderítheted a közös nevezőt. Ha ez túl megterhelő maradj az első öt összetevő vizsgálatánál. Ha ezt még nem tetted meg, akkor előfordulhat, hogy ismétlődően olyan termékeket vásárolsz, amelyek összetevői nem felelnek meg a hajának. Spórolj pénzt és vásárolj okosabban :)

Elvárod-e a lehetetlent?

Ha elégedetlen vagy a samponoddal vagy egy olajjal, mert nem hidratálja a hajad, akkor lehet, hogy veled van a probléma, nem a termékkel. A sampont arra tervezték, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket, a terméklerakódásokat és a felesleges faggyút,  nem pedig arra, hogy puha és ápolt hajat hagyjon maga után. Az egy dolog, ha a sampon mattá teszi a szálakat, de amit tévesen száraz hajnak nézel, az valójában tiszta haj. Ha olyan sampont keresel, amitől a hajad úgy érzi, hogy lemondhatsz a további ápolásról, ez soha nem fog megtörténni.

A legtöbb olaj nem hidratálja a hajat; egyszerűen csak segítenek bezárni a hajban már meglévő nedvességet. A legjobb, ha a hajbalzsam vagy hidratáló használata előtt vagy után használsz olajat. Nem hatékonyak, mint a kizárólag a kondicionáló leöblítése után használható hidratálók, ezért mielőtt eldöntenéd, hogy az olaj miatt száraz és zsíros lesz-e a hajad, fontold meg egy hidratáló vagy leave-in kondicionáló használatát, ha még nem tetted.

Ha kondicionáló szerepel a jelenlegi bevásárlólistádon, akkor fontold meg, hogy napi kondicionálóra vagy mély-kondicionálóra, maszkra vagy kezelésre van-e szükséged. Ha hosszabb ideig tartó nedvességtartalom megtartása a célod, akkor érdemes megfontolnod egy mélykondicionáló beépítését, mivel ez hosszan tartó, átható összetevőket tartalmaz, amelyek belülről kifelé haladva jótékonyan hatnak a hajszálakra, megtalálva a sérült területeket és feltöltve azokat, hogy ideiglenesen "újjáépítsék" a hajszálakat.

Előbb eltávolítottad a korábbi termékeket?

Sok termék vízben nem oldódó összetevőket tartalmaz, amelyek idővel felhalmozódva hajlamosak túlzott szárazságot okozni. Mielőtt az új terméknek tulajdonítanád a problémáidat, elengedhetetlen, hogy először szulfátos samponnal moss hajat, hogy megfigyelhesd, mennyire teljesít jól az új termék.

Az ásványi olaj és bizonyos szilikonok szulfátokat igényelnek az alapos eltávolításhoz, ezért érdemes megfontolni, hogy továbbra is olyan termékeket szeretnél-e használni, amelyek eltávolításához szulfátokra van szükség, különösen, ha nagyon száraz a hajad.

Követted az utasításokat?

Csináld azt, ami neked beválik, de ha egy terméket másképp használsz, mint ahogyan a készítői tervezték, akkor nagy az esélye, hogy nem fog teljes mértékben működni. Fontold meg, hogy az első használat során követed az utasításokat. Bár sokan szeretik a kiöblítendő terméket a hajukban hagyni, de ha az utasítás szerint ki kell öblíteni, akkor csak az alapján lehet értékelni a terméket, hogy hogyan teljesített a kiöblítés után. Bár nagyszerű, ha egy termék többféleképpen is működik, logikátlannak tűnik egy olyan termékről szónokolni, amelyet nem úgy használtak, ahogyan azt tervezték.