Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti kosárérték esetén*.
Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is szállítunk.
(*meghatározott szállítási módok választása esetén)

Kérdésed van? Írj nekünk: info@curlmission.hu

vagy hívj minket: +36205972855

CGM tippek

Mi a különbség a tisztító, a mély és a napi kondicionáló között?

K.A.
2023.08.08 13:21
Mi a különbség a tisztító, a mély és a napi kondicionáló között?

Biztos te is észrevetted, hogy rengeteg kondicionáló van a piacon, de lehet, hogy nem tudod, milyen különbségek vannak köztük és melyik miért tesz jót a hajadnak? Léteznek tisztító kondicionálók, mélykondicionálók, benthagyható kondicionálók és kiöblítendő kondicionálók. Akár kezdő, akár gyakorlott hajápoló vagy, a megfelelő kondicionáló megtalálása hatalmas feladat lehet, ha rengeteg lehetőség áll rendelkezésére. Vessünk egy pillantást a különböző típusú kondicionálókra, és nézzük meg használatukat, valamint az egyes kondicionálók előnyeit.

TISZTÍTÓ KONDICIONÁLÓK

A tisztító kondicionálókat co-washnak is nevezik. A co-wash gyakorlatilag a "csak kondicionálóval" történő mosás kifejezést takarja. A piacon számos termék tisztításra készült, és tisztító kondicionálónak minősül. A tisztító kondicionálók ideálisak a dús hajú göndör lányok számára, mert segítenek megőrizni a haj hidratáltságát. A tisztító kondicionálók célja az is, hogy eltávolítsák a hajmaradványokat és a lerakódásokat anélkül, hogy megfosztanák a hajat természetes nedvességtartalmától. A co-wash, a vastag, dús göndör hajjal rendelkezők egyik kedvence sampon helyett. Legtöbben a szokásos szulfátmentes samponos hajmosások között használják.

KIÖBLÍTENDŐ KONDICIONÁLÓK

A kiöblítendő kondicionálókat közvetlenül a haj samponozása után használjuk, hogy segítsenek visszaadni a haj hidratáltságát a samponozási folyamat után. A kiöblítendő kondicionáló egyik fő célja, hogy nedvességet adjon a hajnak, így általában nagyon sűrű az állaga. A kiöblítendő kondicionálók nem a fejbőr tisztítására vagy a haj lerakódásainak eltávolítására szolgálnak. Nagyszerű csúszást biztosítanak, és segítik a gubanc bontási folyamatot is. Kiöblítendő kondicionáló használata akkor javasolt, ha nem tervezel mélykondicionálót használni.

MÉLYKONDICIONÁLÓK

A mélykondicionálókat kifejezetten arra tervezték, hogy mélyebben behatoljanak a hajba, és segítsenek helyreállítani és hidratálni. A mélykondicionálók használata alap esetben heti rendszerességel javasolt, különösen a nagyon száraz hajjal rendelkezők esetében. Alacsony porozitású haj esetén, célszerű a mélykondicionálás ideje alatt a hajat melegben tartani vagy gőz segítségével segíteni a mélykondicionálónak behatolni a tincsekbe. Mélykondicionáló alkalmazásakor érdemes előzetesen eltávolítani a felesleges vizet a hajból, hogy a mélykondicionáló behatolhasson a haj belsejébe. A legjobb eredmény érdekében 15-30 percig érdemes a pakolást a hajon hagyni. A mélykondicionálók között érdemes a proteines és a proteinmentes termékeket felváltva használni, hogy a haj minden tápanyagot megkapjon amire szüksége lehet.

NAPI/ BENNHAGYHATÓ (Leave-in) KONDICIONÁLÓK

A leave-in és a napi balzsam olyan kondicionálók, amelyet a hajra kenünk, és nem kell kiöblítenünk. A leave-in kondicionálóknak számos célja van, többek között segítenek hidratálni és táplálni a hajat. A legfontosabbak egyike, hogy a leave-in hozzájárul a haj töredezésének megelőzéséhez, enyhíti a szöszösödést és adott esetben segít a hajban lévő gubancok kibontásában is. Egyes leave-in kondicionálók, hővédőként is szolgálnak. A legtöbb leave-in és napi kondicionálóban víz az első összetevő, amely segít helyreállítani a haj nedvességtartalmát. A leave-in kondicionálók ahhoz is hozzájárulnak, hogy a nedvességet bezárják a hajba, hiszen egy védőréteget képeznek a haj felszínén. Bizonyos leave-inek (a spray állagúak főleg) akár napi frissítésre is alkalmasak.