Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti kosárérték esetén*.
Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is szállítunk.
(*meghatározott szállítási módok választása esetén)

Kérdésed van? Írj nekünk: info@curlmission.hu

vagy hívj minket: +36205972855

CGM tippek

Mi a CGM?

2023.07.29 20:30
Mi a CGM?

A CGM egy betűszó, angolul Curly Girl Method, magyarul Göndör Haj Módszer, amely annyit takar, hogy a módszer alkalmazói nem használnak a hajápolási rutinjukban szulfát, szilikon, parabén, szárító alkohol, wax tartalmú termékeket.

 

Az eredeti módszer kitalálója Lorraine Massey, akinek a nevéhez fűződik a Curly Girl Handbook is, vagyis a Göndör Haj Kézikönyv, javaslata alapján csak egy Co-wash, egy balzsam és egy zselé használat megengedett a göndör haj ápolásában. Tilos a fésű vagy hajkefe használata, csak az ujjakat lehet használni a haj „kifésülésére”, illetve tilos mindenféle hőhatás alkalmazása, például a hajszárítóé. (uhhh...ez azért kemény...Szerk.)
 
Nos, mára már ez is picit átalakult. Meglehetősen sok cég, nagyon sokféle terméket dobott piacra, amelyek pluszban hozzájárulnak a göndör haj ápolásához és a termékösszetevők is termékenként változnak, annak érdekében, hogy a haj protein és hidratálás egyensúlyát megteremthessék a göndör hajúak. Ma már elérhetők a leave-in (kiöblítést nem igénylő) balzsamok, pakolások, göndörítő krémek, habok és egyéb termékek melyek szintén mind megfelelnek azoknak a kritériumoknak, hogy nem tartalmaznak szulfátot, szilikont, parabént, szárító alkoholt vagy waxot.
 
Azonban, ahogy a kozmetikai ipar fejlődik, egyre jobban lazulnak ezek a szabályok is. Ma már nagyon sok göndör hajú influencer is használ olyan termékeket, amelyek használata korábban teljes mértékben elképzelhetetlenek voltak a göndör haj ápolásában. Ilyen például a szilikon, amely a legmegosztóbb termékösszetevők egyike. Ha szeretnél többet megtudni a szilikonokról és használatukról, az erről a témáról szóló cikkeinket is olvasd el.

Amennyiben amellett döntessz, hogy nem csak CGM termékekkel ápolod a hajad mindenképpen építsd be a rutinodba egy mélytisztító vagy szulfátos sampont legalább havi egy alkalommal, mert a szilikontartalmú vagy egyéb felhalmozódásra hajlamos termékeket így könnyedén eltávolíthatod a hajadról. Ne feledd, szulfátos vagy mélytisztító sampon használata után a hajad szárazabb lesz mint a CGM samponok használata után, így szinte kötelező egy tápláló hajpakolás használata ilyen hajmosások alkalmával.