Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti kosárérték esetén*.
Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is szállítunk.
(*meghatározott szállítási módok választása esetén)

Kérdésed van? Írj nekünk: info@curlmission.hu

vagy hívj minket: +36205972855

CGM tippek

Hogyan befolyásolja az időjárás változása a hullámos/göndör hajat?

2021.11.25 19:34
Hogyan befolyásolja az időjárás változása a hullámos/göndör hajat?

Szél, eső vagy napfény, azt szeretnéd, hogy hullámaid/fürtjeid a lehető legjobban nézzenek ki, de a különböző időjárási körülmények hatással lehetnek a hajadra, különösen a páratartalom.
Folyamatosan szemmel tartod az időjárást, mert attól félsz, hogy tönkreteszi természetes hullámaidat vagy göndör fürtjeidet? Ha megismered, hogyan változik a hajad az időjárás függvényében, apró változtatásokat eszközölhetsz hajápolási rutinodban, hogy hajad továbbra is a legjobb formáját hozza.

Néhány információ, amit tudnod kell, az időjárásváltozás és a göndör/hullámos haj kapcsolatáról.

VÁLTOZIK A HAJAM AZ ÉV SORÁN?

Mivel az időjárás napjainkban kiszámíthatatlan, nem meglepő, hogy a hullámos/göndör hajra hatással van a hőmérséklet változása. Hasznos lehet, ha van egy téli és egy nyári hajrutinod, így olyan apró változtatásokat tudsz végrehajtani, amelyekkel a hajad egész évben jól érezheti magát.
Az egyik legnyilvánvalóbb változás, amit észre fogsz venni, az a nedvességtartalom különbsége. Télen a hőmérséklet csökkenése miatt a hajad törékennyé válhat, míg nyáron a nap elszívja a nedvességet.
Figyeld meg, hogyan reagál a hajad, és karbantartása nem lesz probléma.

HOGYAN BEFOLYÁSOLHATJA AZ IDŐJÁRÁS A HAJAMAT?

Hajad időjárásállóvá tétele nem nehéz. A természetes hullámaid/fürtjeid védelmétől kezdve a napsütésben való védekezésen át a széllel való küzdelemig, tájékozódj arról, hogyan hathat az időjárás a hajadra, és egy lépéssel előrébb jársz. Semmi baj nincs néhány évszakos változással, ha tudsz bánni velük!

Nézzük meg, hogyan befolyásolhatja az időjárás a hajat.

1. Nedvességhiány
Nyáron és télen is tapasztalhatsz olyat, hogy a hajad kiszárad. A melegebb évszakokban a nap elszívja a nedvességet fürtjeidből, így ha nem véded a hajad, az töredezetté válhat. Télen ráadásul a hideg szél gyakran törékeny hajat eredményez, ezért fontos, hogy olyan termékekre összpontosíts, amelyek nagyszerű hidratálást biztosítanak, és táplálják a hajadat a szükséges tápanyagokkal.
A hidratálás nagyon fontos a haj egészségéhez. A hajpakolások talán a legfontosabb termékek a hullámos/göndör hajra, mivel helyreállítják a hidratáltságot, és biztosítják a hajadnak a szükséges vitamin- és tápanyagpótlást.

2. Extra szöszösödés
Mindannyian jártunk már úgy, hogy küzdöttünk a széllel, hideggel, meleggel miközben a hajunk kezelhetetlenné vált. Ez nem csak extra szöszösödést okozhat, de a csomók, gubancok is könnyebben kialakulnak. Az időjárást nem tudod uralni, de megváltoztathatod a hajápolási rutinodat, hogy minimalizáld a hatásait. Például hajformázáskor használj zselét, hogy bezárd a nedvességet a hajadba, definiáltan tartsd a tincseket, és megakadályozd a szöszösödést. A termékek rétegezése jobb tartást biztosít, így a tincsek definiáltabbak maradnak, a nedvesség pedig a hajban marad, ezáltal a szösznek kevesebb lehetősége van előtűnni.

3. Hőkárosodás
Nemcsak a forró eszközök, hanem a nap is okozhat hőkárosodást a hajadban. Ha azt tervezed, hogy sokat leszel a napon, próbáld meg gyakrabban használni a hajpakolásokat és a mélykondicionálókat, hogy pótold az elvesztett nedvességet- így fürtjeid, kívül-belül remek állapotban maradnak. Napkrémet használsz, hogy megvédd a bőröd az UV-sugaraktól, de mi a helyzet a hajaddal? A napsugárzás hatására a hajad fakónak és száraznak tűnhet, valamint károsíthatja a szerkezetét, ezért mindig légy óvatos a napsütésben és használj hővédő- UV blokkoló sprayt (az sem baj ha CGM...Szerk.)

4. Gubancok és csomók
Az orkán erejű szél bolyhosra fújhatja a frizurádat, és a nap végére azt tapasztalhatod, hogy a hajvégeid nagyon csomósak? A legjobb, amit tehetsz, hogy mosásnapon gondoskodsz a megfelelő kibogozásról. A hullámos/göndör hajban gyakoriak az egyszálú csomók, melyek könnyen elkerülhetik a figyelmedet, de ha nem jól fésülöd ki a hajad, a szeles időjárás további problémákat okozhat. Nedvesen könnyebb kibogozni a hajat, (sőt ha lehet szárazon soha ne is fésüld) használj hidratáló, jól csúszó termékeket, hogy a fésűd át tudjon siklani rajta. Arra is ügyelned kell, hogy a hajad teljes hosszán alkalmazd a termékeket, beleértve a hajvégeket is, mivel a száraz hajszakasz/hajvég is elősegítheti a csomók kialakulását.

MELY TERMÉKEK A LEGJOBBAK EGÉSZ ÉVES HASZNÁLATRA?

A hullámos/göndör hajra való legmegfelelőbb termékekbe kell befektetned, hogy természetes fürtjeid egészségesek és definiáltak legyenek, függetlenül attól, hogy milyen időjárás van odakint.

Pár termék amelyekre biztosan szükséged lesz a megfelelő ápoláshoz:

● Mélyhidratáló pakolás vagy kezelés- használatával biztosíthatod a haj nedvességtartalmát. Ezek proteines és hidratáló formában is elérhetők, de amit mindenképpen tudod kell, hogy a két típus miben tér el egymástól. A hidratáló pakolás csak hidratáló anyagokat tartalmaz, viszont a proteines pakolások tartalmaznak hidratáló és proteines összetevőket egyaránt.

● Hajhab - mindenféleképpen a hajápolók egyik alapdarabjának kell lennie, mivel nagyszerűen tartja a fürtöket a hideg és szeles időben, de elég könnyű a nyári használathoz is. Ezek között is van proteines és hidratáló, ezért a porozitásodnak megfelelően válaszd azt, amelyik jobban kiegészíti a rutinod többi termékét.

● Gyengéd, de tápláló sampon (pl. low-poo)- gyengéden távolítja el a felhalmozódást és az olajat, különösen nyáron, anélkül, hogy teljesen lecsupaszítaná a hajadat, amikor ez a legfontosabb, télen! Szóval ez egy egész évben jól használható termék.

● Egy jó hajszárító - a levegőn száradás mindig egy lehetőség, de egy hideg téli napon nem biztos, hogy praktikus. Egy jó hajszárítóba való befektetés, amely különböző hőfokozatokkal és diffúzorral rendelkezik, nyáron és télen is előnyös lesz. Vannak kifejezetten göndör hajra fejlesztett hajszárítók, ezeket is érdemes megnézni.

● Szatén/selyem kiegészítők- párnahuzat, hálósapka vagy hajgumi. Ezek mind olyan termékek amelyek nem hagyják a fürtjeidet kiszáradni és/vagy minimalizálják a fürtök surlódását, emiatt a hajban lévő ápolószerek hatását képesek időben kitolni.