Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti kosárérték esetén*.
Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is szállítunk.
(*meghatározott szállítási módok választása esetén)

Kérdésed van? Írj nekünk: info@curlmission.hu

vagy hívj minket: +36205972855

CGM tippek

Hogyan ápoljuk a vékony szálú göndör hajat?

K.A.
2023.01.28 18:00
Hogyan ápoljuk a vékony szálú göndör hajat?

Bár sok göndör hajú ember küzd a túl nagy volumennel, mások éppen az ellenkező problémával szembesülnek. A vékony szálú göndör haj ápolása meglehetősen sok kihívást jelenthet. A túl sok termék - vagy a túl ragacsos vagy nehéz termékek - elnehezíthetik. Megfelelő termékek nélkül azonban a haj elveszítheti definiáltságát és szöszössé válhat.

A megfelelő vágás és a megfelelő formázó termékek különösen fontosak a vékony szálú göndör haj esetében.

Tippek a vékony szálú göndör haj formázásához

1. Kerüld a túl hosszú hajat: A hosszú haj nem igazán ajánlott ilyen hajtípus esetében, mert megnyújthatja a fürtöket, és még laposabbnak tűnhet a haj.

2. Kerüld a kémiai eljárásokat: A vékony szálú göndör hajúaknak érdemes távol maradniuk a kémiai eljárásoktól, mint például a hőkezelés vagy a hajegyenesítés. Göndörség nélkül a hajuk elveszíti teljes volumenét, és laposnak, élettelennek tűnhet.

3. Használj hajszínezőt: A haj színezése azért ajánlott, mert érdesíti a kutikulát. A szín emellett fényt is ad, a fény a hajról, nem pedig a fejbőrről pattan vissza, így a vékony szálú haj teltebbnek tűnik. A sötétebb árnyalatok, mint például a vörösesbarna és a barna, jobban mutatnak, mint a világosabbak, amelyek átlátszóbbá tehetik a hajat.

4. Használj sampont gyakrabban: Míg sok göndör hajú kerüli a heti egy-két alkalomnál többször történő hajmosást, a finom göndör hajúaknak valójában gyakrabban kellene hajat mosniuk, hogy megelőzzék a termék felhalmozódását és feltöltsék a hajhámot.

5. Kevesebb kondicionáló: Ha kondicionálóról van szó, a kevesebb több. Egyes gyártók könnyebb kondicionálókat is kínálnak kifejezetten a finomabb göndör hajra vagy jó megoldás lehet egy kifésülő spray használata.Túl sok kondicionáló használata esetén a haj lapos és zsíros hatást kelthet. Ez függ a hajszerkezeted típusától és attól, hogy mennyi kondicionálásra van szüksége a hajadnak, ha extra száraz a hajad, akkor érdemes a hajvégekre és a hajhosszra felvinni, és kerülni a töveket.

6. Használj kevés leave-int/krémet: A túl sok, krémes formázószer elnehezíti a vékony szálú göndör hajat. Bár fontos a hidratálás, hogy megakadályozd a fürtök kiszáradását, de akkor inkább használj egy könnyű hidratáló hajhabot. Válaszd a hajad szekciókra, hogy mindenhová egyenletesen el tudd oszlatni a terméket, de bánj nagyon óvatosan a mennyiséggel.

7. Diffúzor:  A volumen növeléséhez diffúzorral szárítsd a hajad. A szabad levegőn való szárítás sokkal kevesebb volument tud adni mint a diffúzoros hajszárító.

8. Emeld meg a hajtöveket: Hajszárítás közben használj hajtőemelő fésűt vagy hajtő csatot. Tedd a fésűt a hajtöveidhez és óvatosan emeld meg egy picit. Irányítsd a hajszárítót a hajtövekre, hogy ebben a megemelt pozícióban száradjanak meg. Ismételd meg a technikát a választékod mentén mindenhol és azokon a részeken ahol a hajad a leginkább hajlamos ellaposodni. Ha csatot használsz, fogd össze a hajad a választékod mentén és így szárítsd meg a hajtöveidet.

9. Használj volumennövelő termékeket: ezek általában olyan light spray vagy folyékony állagú formázók, melyek segítenek a vékony szálú göndör hajat testesebbé tenni, nem húzzák le a hajszálaidat, hiszen légiesen könnyedek.

10. Játssz vele napközben: A vastagabb szálú, göndör fürtökkel ellentétben, amelyek annál kezelhetetlenebbek lehetnek, minél többet babrálsz velük, a vékony szálú göndör haj esetén egyáltalán nem baj ha hozzáérsz. Ha azt szeretnéd, hogy hajad kicsit pufibbnak tűnjön, fejet előre hajtva borzold meg párszor a töveknél. Ezzel kicsit ugyan szétrázod a fürtöket, de éppen emiatt több volument is kapsz cserébe.