Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti kosárérték esetén*.
Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is szállítunk.
(*meghatározott szállítási módok választása esetén)

Kérdésed van? Írj nekünk: info@curlmission.hu

vagy hívj minket: +36205972855

CGM tippek

Hamvasító (lila) sampon- kérdések és válaszok

2023.06.03 12:29
Hamvasító (lila) sampon- kérdések és válaszok

A hamvasító (lila) sampon egy tonizáló sampon, amelyet kifejezetten szőke hajra, ősz hajra és szőkített hajra terveztek. Zúzott ibolya pigmenteket tartalmaz, amelyek semlegesítik a rezes és sárga tónusokat.

A fodrászok gyakran tonizálják a szőkített vagy szőke hajat, hogy lila színnel semlegesítsék a szőkített hajon lévő rezes sárga és narancssárga tónusokat. A lila sampon remek otthoni megoldás a haj tonizálására és a sárgulás megelőzésére. Ezt a kultikus terméket úgy tervezték, hogy ellensúlyozza a bosszantó rezes vagy sárga tónusokat, így káprázatos, sárga foltoktól mentes szőke hajat eredményez.


Milyen gyakran kell használni a hamvasító sampont?


Ha azon tűnődsz, hogy "milyen gyakran használjam a hamvasító sampont?", nincs egy egységes válasz. Nincs két egyforma szőkeség, és a hajrutinok sem egyformák! Az, hogy milyen gyakran használsz hamvasító sampont szőkített hajra, attól függ, hogy mennyire szeretnél platinaszőke lenni. Minél gyakrabban használod, annál fehérebbek lesznek a tincsek.

Ha először használsz hamvasító sampont, a legjobb, ha maradsz a heti egyszeri alkalomnál. A hét többi napján használj hajszínvédő sampont és kondicionálót majd lassan növeld a használat számát, amíg meg nem találod a tökéletes árnyalatot.

Mennyi ideig hagyjam a hajamon a hamvasító sampont?


Sokan kérdezitek, hogy a lila sampont egy órán át vagy tovább hagyjátok-e a hajatokban, hogy intenzívebb eredményt érjetek el? Erre semmiképpen sincs szükség! Valójában, amikor arról van szó, hogy mennyi ideig kell a hajon hagyni a hamvasító sampont, a válasz az, hogy néhány perc is elég. A világosabb eredmény eléréséhez gyakoribb használat javasolt.

Kiegészítésnek használható Hamvasító (lila) kondicionáló pakolás melyet az alapszíntől függően (szőke, szőkített vagy ősz) és az elérni kívánt árnyalattól függően szintén pár percig kell csak a hajon hagyni a hajszín rögzítésére és a tompa színek élénkítésére.


Mit tegyek, ha a hamvasító sampon túl sokáig maradt a hajamon?


A szőkített haj nagyon porózus, és pillanatok alatt felszívja a hamvasító sampont vagy kondicionálót. Ha túl sokáig hagytad rajta, és nem tetszik az eredmény, ne ess pánikba. Egyszerűen csak mosd meg újra a hajadat mélytisztító samponnal. Ez még a legjobb lila sampon által létrehozott ezüstös árnyalatot is tompítani fogja. Ne feledd, hogy hajmosás után mindig kondicionáld a hajad, különösen, ha mélytisztító vagy szulfátos terméket használsz.

A hamvasító sampontól világosabb lesz a hajam?


A hamvasító sampon a már szőkített hajra való, így ha azt reméled, hogy a hamvasító samponnal világosabbá teheted például a barna hajat, akkor csalódni fogsz. Mindez annak köszönhető, hogy a hamvasító sampon nem világosít. Ehelyett a szőkéket világosítja azáltal, hogy semlegesíti a sárga tónusokat, amelyek a lilával szemben helyezkednek el a színkörön. Ha azon tűnődsz, hogy mikor használj lila sampont a szőke hajadra, akkor a válasz az, hogy amikor a sárga és/vagy rezes tónusok elkezdenek zavaróan megszaporodni a hajadban.


A hamvasító sampon más színű hajon is működik?


Ha természetes ősz vagy szürke hajad van, a hamvasító sampont ugyanúgy használhatod, mint a szőkített haj esetében, hogy eltávolítsd a sárga árnyalatokat és újraéleszd az élénk színt. Vörös hajon is használható, hogy ellensúlyozza a sárgás tónusokat, és a hajszín hétről hétre friss maradjon.

Nincs ugynevezett egyetlen és legjobb módja a hamvasító sampon használatának, ezért próbáld ki, és állítsd össze a hajadnak megfelelő rutint.