Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti kosárérték esetén*.
Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is szállítunk.
(*meghatározott szállítási módok választása esetén)

Kérdésed van? Írj nekünk: info@curlmission.hu

vagy hívj minket: +36205972855

CGM tippek

Hámlasztó samponok (Fejbőrradírok) Mire, mikor, hogyan?

K.A.
2023.03.15 15:53
Hámlasztó samponok (Fejbőrradírok) Mire, mikor, hogyan?

A testünk tudja, hogyan hozzon létre új bőrsejteket, és hogyan szabaduljon meg a régiektől a hámlásnak nevezett folyamat során. Néha azonban a szervezetnek szüksége van egy kis segítségre a biológiai takarítás eme részében. Ilyenkor jönnek jól a hámlasztó samponok.
Bár a göndör hajad valószínűleg sok figyelmet kap, boldog haj nem létezik egészséges fejbőr nélkül. Ha kihagyod a tisztítást, a hajhagymák eltömődhetnek, ami hajhulláshoz, ritkuláshoz és a hajszálak gyengüléséhez vezethet. A fejbőr tisztántartása az elhalt hámsejtektől és a felhalmozódott hajtermékektől kulcsfontosságú.

Göndörként nyilván te is sok hajápoló terméket használsz a hajadra, így azt is tapasztalhatod, hogy nehéz lehet ezeket a termékeket egy szulfátmentes samponnal eltávolítani. Az összes termék, amelyek keverednek a faggyúddal, az izzadsággal és az elhalt hámsejtekkel, megszilárdulhatnak és a fejbőrödre tapadhatnak. A hámlasztó samponok (fejbőrradírok) segíthetnek, különösen, ha finomabb szerkezetű hajad van, amely hajlamosabb lehet a felhalmozódásra.
Ha bőrtípusod szárazabb, vagy száraz éghajlaton élsz, és a fejbőröd hámlik, a fejbőrradírozás csökkentheti a tüneteket, és a naponta megjelenő hámlás mennyiségét.

Mikor használjunk hámlasztó terméket?

A fejbőr hámlasztása nagyszerű érzés és ezen túlmenően élénkítő hatása is lehet. Már a masszírozó hatás önmagában is serkentheti a véráramlást, hogy biztosítsa a tápanyagok folyamatos áramlását a hajhagymákhoz, ahol minden egyes hajszál megszületik és felnő. A fejbőr hámlasztása különösen előnyös lehet a korpás, száraz bőrű vagy zsíros hajúak számára. Azok akik a korpától való szabadulás módját keresik, gyakran tapasztalják, hogy a fejbőr hámlasztása segít csökkenteni a tüneteket. A fejbőr hámlasztása számos előnnyel jár a fejbőr általános egészsége szempontjából, többek között:

- a korpásodás megfékezése
Míg a bőr leválása természetes folyamat, a korpásodás gyakran a seborrheás dermatitisz következménye, egy olyan állapot, amely akkor fordulhat elő, ha az olajmirigyek zsírossá, vörössé és pikkelyessé teszik a bőrt. Máskor a korpásodás oka egy Malassezia nevű gomba, amely a bőrsejtek életciklusának felgyorsulását és gyorsabb vedlését okozza. A stressz, a hormonok, az életmód és az életkor mind befolyásolják a bőr pH-értékét, ami többé vagy kevésbé barátságossá teszi azt ezeknek az élesztőgombáknak. Bár a hámlasztás nem kezeli a korpásodás okát, segít a hámló fejbőr tüneteinek kordában tartásában egy bizonyos szintig. Figyelem! Seborrheás dermatitisz vagy egyéb fejbőr probléma esetén, konzultálj trichológus szakemberrel, mielőtt fejbőr hámlasztó sampont vásárolnál, mert könnyen lehet, hogy ez a típusú termék esetedben ellenjavallt.

- dacolva az öregedéssel
Az őszülés, a hajritkulás és a hajhullás mind a kor jelei. A fejbőr hámlasztása segíthet a hajhagymák vérkeringésének fokozásában, és kiegészítő tápanyagokat juttathat a fejbőrhöz, annak megfiatalítása és az egészséges hajnövekedés biztosítása érdekében.

- termék felhalmozódás eltávolítása

A szárazsamponok, zselék, szöszmentesítő szérumok - különösen, ha szilikonalapúak - mind felhalmozódhatnak a fejbőrön, eltömíthetik a hajhagymákat és gátolhatják a haj növekedését. Itt a fejbőr hámlasztása segíthet feloldani mindent ami megrekedt, és tisztítja a fejbőrt.

- alkalmazkodás az évszakváltozáshoz

A szezonális változások, különösen a tél, hámló fejbőrt okozhatnak. A fejbőrhámlasztó kezelés nem csak a hámlást távolítja el, hanem a száraz fejbőr megfelelő nedvességtartalmát és egyensúlyát is helyreállíthatja.

- a hajhullás megfékezése

Különböző tényezők vezetnek a szokásosnál nagyobb mértékű hajhulláshoz. Egyike ezeknek az oxidatív stressz, amely abból adódik, hogy a szervezetben lévő szabad gyökök túlsúlyát ellensúlyozó antioxidánsok hiányoznak. Az oxidatív stressz károsítja a bőrsejteket és a szőrtüszőkben lappangó hajat. Egyes vitaminok antioxidánsként működnek, mint például a C-vitamin, a D-vitamin és az E-vitamin. x

- a környezeti tényezők elleni küzdelem

Az olyan környezeti tényezők, mint a napsugárzás, a környezetszennyezés, a cigarettafüst és más mérgező vegyi anyagok szintén ismertek arról, hogy kiváltják a szabad gyökök képződését. Új kutatások szerint a légszennyezés jelentős hatással van a fejbőrünkre.

Hogyan használjuk a hámlasztó samponokat?

Vigyük fel a terméket a frissen mosott hajra.
Fésüld át és válaszd szét a haját több szekcióra (vékony és kevés haj esetén kevesebbre, dús haj esetén többre).
Vigyél fel egy kis adag terméket olyan közel a fejbőrhöz, amennyire csak lehet, az ujjbegyeid segítségével gyengéd, körkörös mozdulatokkal dörzsöld be a fejbőrödbe. Ne dörzsöld túl erősen a fejbőröd, nehogy sérülést okozz a fejbőrön.
Hagyd néhány percig hatni, majd nagyon alaposan öblítsd le, hogy a kis részecskéket teljesen eltávolítsd a hajadból.
Míg a hámlasztás eltávolítja az olajat és a szennyeződéseket a fejbőrről, a túl gyakori vagy túl erőteljes súrolás hatására a fejbőr javító üzemmódba kapcsolhat, és a faggyúmirigyek túlságosan sok olajat termelhetnek, ezért ilyen típusú hajmosás havonta egy alkalommal javasolt.
A fejbőr bőre eleve érzékenyebb, mint a test más részein lévő bőr. Ha bármilyen kellemetlenséget, duzzanatot vagy irritációt tapasztalsz, a hámlasztás nem biztos, hogy neked való. Ebben az esetben hagyd abba a hámlasztást és öblítsd le a terméket.
Fejbőrhámlasztó használata után (ha nyáron használod), kerüld a közvetlen napfényt. Viselj kalapot, vagy használj kifejezetten a hajadra és a fejbőrödre kifejlesztett fényvédő krémet.

Mikor ne használjunk hámlasztó sampont?

A fejbőr súrolása súlyosbíthat bizonyos állapotokat. Kerüld a fejbőr hámlasztását, az alábbi esetekben:
- Seborrheás dermatitis
- Pikkelysömör
- Aknés fejbőr
- Ekcéma
- Aktív fertőzés, például gyűrűsféreg
- Nyílt vágás vagy seb a fejbőrön
- Tetű

Hámlasztó samponjaink:

Boucleme Scalp Exfoliating Shampoo 100 ml
Boucleme Scalp Exfolitating Shampoo 250 ml
Soivre Balance and Detox Tengeri Só Sampon, 350 g
Curlsmith Wash & Scrub Detox Pro-Biotic Sampon, 237 ml