Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti kosárérték esetén*.
Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is szállítunk.
(*meghatározott szállítási módok választása esetén)

Kérdésed van? Írj nekünk: info@curlmission.hu

vagy hívj minket: +36205972855

CGM tippek

Hajolajok és tulajdonságaik

2021.09.17 20:03
Hajolajok és tulajdonságaik

Az olajok alapvetően két csoportba sorolhatók: hajszálakat lezáró és hajszálakba behatoló olajok. Az alábbiakban felsorolt olajok a hajápolásban leggyakrabban használtak és összeszedtük neked, hogy melyik olaj használata milyen hatással van a hajra.

 


 

ARGÁNOLAJ: az argánolaj, más néven "folyékony arany" tele van erős antioxidánsokkal és tápláló zsírsavakkal.
 
AVOKÁDÓOLAJ: az avokádóolaj azon kevés olajok egyike, amelyek behatolnak a hajszálakba, és mélyen hidratálják a hajat. Emellett erősíti és cökkenti a töredezést, valamint megvédi a hajat az UV-károsodástól.
 
BÚZACSÍRAOLAJ: rendkívül magas E-vitamin-tartalommal segíti a haj növekedését, javítja a fejbőr keringését és támogatja az egészséges fejbőrt a védő lipidréteg megőrzésével.
 
JAMAIKAI FEKETE RICINUS OLAJ: gazdag E-vitaminban, omega-6 zsírsavakban és omega-9 zsírsavakban, amelyek segítenek hidratálni a hajat, és kezelik a kapcsolódó problémákat, például a fejbőr viszketését és a korpásodást.
 
JOJOBA OLAJ: Védelmet nyújt a szárazság, a töredezés és a töredezett hajvégek ellen. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, amelyek táplálják a hajat, beleértve a C-vitamint, a B-vitaminokat, az E-vitamint, a rezet és a cinket. Gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, ezért jótékonyan hat a száraz vagy viszkető fejbőrre.
 
KENDERMAGOLAJ: Növeli a haj rugalmasságát és volumenét, így kiegyensúlyozott E-vitamin- és omega-zsírsav-koncentrációjának köszönhetően nagyszerű fürtdefiniáló.
 
KÓKUSZOLAJ: A kókuszolaj egy teljesen természetes csodaszer, amely nagyszerű a göndör hajnak. A legtöbb olajjal ellentétben a kókuszolaj mélyen behatol a hajszálakba, ahelyett, hogy a felszínen ülne. A göndör hajra alkalmazva a kókuszolaj segít helyreállítani a fehérjevesztést, hidratál, és erősebbé teszi a hajat.
 
LEVENDULAOLAJ: Antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, nagyszerű a fejbőr egészségéhez. Támogatja a haj növekedését és sűrűségét. Illata nyugtató hatással van a hangulatra, így tökéletes relaxáló fejbőrmasszázshoz.
 
MAKADÁMOLAJ: hidratálja a fejbőrt, fokozza a haj fényét és szabályozza a fejbőr olajtermelését. Általában minden közepesen durva vagy száraz, sérült hajtípus szereti. A göndör hajúaknak szintén előnyös a makadámolaj hidratáló faktora. A makadámolaj nem biztonságos a diófélékre allergiások számára, mivel allergiás reakciót válthat ki.

RICINUSOLAJ: maga a ricinusolaj tele van E-vitaminnal, zsírsavakkal és ásványi anyagokkal, és természetesen puhító hatású, így ideális összetevője az ultrahidratáló kondicionálóknak és maszkoknak.
 
SZŐLŐMAGOLAJ: Szinte súlytalan olaj, amely hidratál és kondicionál anélkül, hogy elnehezítené a hajat.

TEAFAOLAJ: Gomba- és baktériumellenes tulajdonságokkal rendelkezik, ami nagyszerű a fejbőr egészségére. A teafaolaj táplálja a fejbőrt és eltávolítja a hajhagymák eltömődését, támogatva az egészséges hajnövekedést.