Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti kosárérték esetén*.
Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is szállítunk.
(*meghatározott szállítási módok választása esetén)

Kérdésed van? Írj nekünk: info@curlmission.hu

vagy hívj minket: +36205972855

CGM tippek

Hajhab száraz hajra?

2021.12.16 19:32
Hajhab száraz hajra?

Bizony! Hiszed vagy sem, bizonyos hajhabokat nyugodtan használhatsz száraz hajra is. Hogy melyek ezek, azokról is mindjárt szót ejtünk. Vizes/nedves hajra akkor érdemes habot felvinni, ha sokáig meg akarod tartani a frizurádat hajmosás után, vagy ha nagyon finom, vékonyszálú a hajad, és definiált fürtöket szeretnél.

A hajhabot száraz hajra használhatjuk a hullámok vagy fürtök természetes definiálásáshoz vagy az előző formázás felfrissítéséhez, de ha erősebb definíciót szeretnénk volumennel együtt, akkor nedves hajra kell felvinni.
A hajhaboknak két alapvető célja van: volument és struktúrát ad a vékonyszálú hajnak, definiálja a hullámokat, fürtöket.

Mikor használjuk a habot száraz hajra?

A hajhabokat intenzitásuk szerint 1-4-ig terjedő skálán rangsorolják.
Az 1-2 erősségű termékek, természetesen és lágyan tartják a hajat, ami ideális a könnyű hullámokhoz, loknikhoz, fürtökhöz. Ezt hívják még "lightweight" vagy magyarul könnyű hajhabnak is. Az ilyen típusú habok hatására a a hullámok vagy fürtök nem fognak elnehezülni, és nem esnek össze.
A 3-4-es erősségű termékek, a sokkal definiáltabb, strukturáltabb és tartósabb frizurák előállításához kellenek, mint például a mennyasszonyi frizurák, ahol hosszú időn keresztül kell tartósan megmaradnia az elkészített formázásnak.

A lényeg, hogy csak a megfelelő és szükséges mennyiséget használd. Ha túl sok habot teszel a hajadba, vagy ha száraz hajba magasabb tartási szintű habot használsz, akkor a hullámaid vagy fürtjeid olyan kemények lesznek mint a kábelek, és elveszítik, természetes hatásukat, rugalmasságukat. Ez pedig azért fog megtörténni, mert a magasabb tartást biztosító hajhabok strukturált frizurákhoz vagy kontyokhoz valók, ahol szükséged van a tartós szilárdságra.

Hullámos vagy göndör hajúként amúgy is sokkal több formázó terméket használsz a hajadra, mint egyenes hajú társaid, ezért ha már a megfelelő mennyiségű leave in, hajkrém a hajadra került akkor a habbal igazából csak annyit kell elérned, hogy picit légiesebb és dúsabb legyen a hajkoronád. Amikor frissítés előtt azt tapasztalod, hogy még nem száradtak ki a fürtjeid, van elegendő kondícionáló (hidratáló) anyag a hajadban és csak annyira van szükséges, hogy itt-ott megemeld a volument, na akkor jött el egy könnyű hab ideje :)

Hogyan vidd fel?

Legegyszerűbb, ha a tenyereiddel finoman kívülről végig simítod a hajad fentről lefelé, majd a szokásos felfelé nyomkodó mozdulattal "beledolgozod" a hajadba. Mivel a hab megnedvesíti a hajad, nyugodtan száríts rá hajszárítóval, kb. 5- 10 perc és ismét légiesen könnyű lesz a frizurád.

+1 tipp: ha picit elkezdett már a fejtetőn vagy a felsőbb rétegek tájékán szöszölődni a hajad, vizezd be a tenyered, nyomj bele egy glicerinmentes, folyékony állagú (light) zselét és azt is húzd végig a problémás részeken, aztán szárítsd meg. Hidd el, hogy szuper lesz amit látsz :)