Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti kosárérték esetén*.
Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is szállítunk.
(*meghatározott szállítási módok választása esetén)

Kérdésed van? Írj nekünk: info@curlmission.hu

vagy hívj minket: +36205972855

CGM tippek

A göndör fürtök frissítése

2021.09.21 20:02
A göndör fürtök frissítése

Mindannyian szeretnénk szöszmentes és göndör, élettel teli hajat. A nagyszerű haj ugyanis nagyban hozzájárul az önbizalmunkhoz. Néha azonban tökéletesen formázott fürtjeink már kora reggel elárulhatnak minket, különösen, ha az ágyból való kikászálódáskor formátlannak vagy petyhüdtnek tűnnek! Hát nem lenne varázslatos, ha nekünk, göndör hajúaknak minden egyes nap jó napunk lenne? A varázslatot félretéve, minden fürtös fej más és más. Ne bosszankodj, mert vannak kipróbált és bevált módszerek, amelyekkel felfrissítheted a fürtjeidet, és visszahozhatod a ruganyosságukat! Nézd meg az alábbiakban a kedvenc módjainkat a göndör haj felfrissítésére.

1. nincs frissítés. Van olyan, hogy annyira jól sikerül a hajmosás előkészítése, illetve az adott mosási/formázási rutin, valamint az éjszakai fürtvédelem (szatén sapi, ananász konty, medúza clipping), hogy egyszerűen nincs szükség a reggeli frissítésre. Minél kevesebb a frissítés a mosások között, annál tovább megőrizhető az eredeti, mosás utáni formázás. Ilyenkor semmi más dolgod nincs, mint kicsit felrázni a töveket és már indulhatsz is.

2. csak vízzel. A víz újra aktiválja a hajadon lévő termékeket melyeket a mosás utáni formázáskor használtál. Ha a hajad egész jól megtartotta a mosás utáni formáját elegendő, ha a tenyereidet bevizezed és csak azon a pár „rendetlenkedő” tincsen húzod végig, amelyek nem akarnak szépen göndörödni. Ezzel a technikával csökkented a szöszösséget és újra aktiválják termékeket a hajadon. néhány tincs ettől gyorsan visszanyeri eredeti rugalmas formáját és lesznek olyanok, amelyeket fel kell majd nyomkodnod, esetleg az ujjaiddal fel kell tekerned (finger coiling), hogy ismét visszanyerjék eredeti formájukat. Ha úgy érzed nagyobb területeket kellene frissíteni, használhatsz szórófejes flakont, hogy gyorsabban, több területre juttass vizet. Ilyenkor érdemes vigyáznod, hogy minden vizezett területet szépen átdolgozz, különben az eredmény szöszös lehet.

3. gőzöléssel. Ha a hajadban megfelelő mennyiségű termék van, egy egyszerű gőzölős frissítéstől a fürtjeid ismét rugalmassá válnak majd. Ez a típusú frissítés nem minden típusú haj esetében működik, de érdemes kipróbálni, hogy lásd a te hajad szereti-e. Használhatsz kézi hajpárásítót vagy akár arcpárásításra használt arcgőzölőt is (A ruhagőzölőt nem ajánlom, az ugyanis általában elég magas hőmérsékletű párát bocsát ki), de akár az is jó megoldás lehet, ha egy reggeli forró zuhany közben leengeded a hajad. A hajad beszívja a nedvességet anélkül, hogy bevizeznéd vagy akár meg kellene érintened. Ha a hajad hajlamos rá, a pára hatására könnyen elkezdhet szöszösödni, szóval érdemes imádkozó kézmozdulatokkal „belenyomni” a vizet a hajba.

4. száraz frissítés. Ilyen esetben célszerűbb „vizesebb” termékeket használni és nem kiszárítani a hajat szérumokkal habokkal vagy zselével, bár vannak olyan hajhabok, amelyek kifejezetten száraz frissítésre is használhatók. Száraz frissítésre legjobban a frissítő sprayk vagy a vízben feloldott leave in esetleg hajbalzsam működik a legjobban.

5. leave in-nel, hajbalzsammal esetleg hajkrémmel. Vízben feloldott leave in-es, krémes, balzsamos frissítés olyankor jöhet a legjobban, ha a hajadban megfelelő mennyiségű termék van, viszont néhány helyen a fürtök kiszáradtak. Ezt a korábban említett permetezős módszerrel vagy akár úgy is végezheted, hogy a vizes tenyeredben kis mennyiségű terméket eloszlatsz és imádkozó mozdulatokkal felviszed a problémás területekre. Bánj óvatosan ezzel a technikával, nehogy túl sok termék kerüljön a hajadra és lehúzza a fürtöket. Érdemes arra is figyelni, hogy minél több vízzel dolgozol ilyenkor annál hosszabb lesz a száradási idő.

6. plopping avagy törölköző turbánba csavarás. Ez a frissítés több időt vesz igénybe, mint a korábbi frissítési módszerek, ugyanakkor túl sok extra mozdulattal nem jár a korábbiakhoz képest. Nedvesítsd be a hajad, vigyél fel egy kevés formázó terméket, ha szükséges, majd függőlegesen előre dőlve, helyezd a fürtjeidet egy törölközőre úgy, hogy a tincseid a fejed tetején maradjanak. Tekerd a törölközőt a hajadra, de ne túl szorosan és hagyd így 15 percen keresztül, majd az idő elteltével hagyd megszáradni vagy diffúzoros hajszárítóval szárítsd meg.

7. kifésüléssel. Ez a frissítés kifejezetten gubancolódó haj esetében működik jól. Nagyon óvatosan, nedvesített fésűvel, tincsenként haladva, fésüld ki a hajad, majd nedvesítsd be és formázd újra a hajad majd hagyd megszáradni vagy szárítsd meg diffúzoros hajszárítóval. Ha a hajad igényli, használhatsz formázó terméket az újra formázáshoz. Figyelj arra, hogy a szinte szárazon fésülés során sérülhet a hajad, szóval ezzel csak nagyon óvatosan. Ha a hajad sérülékeny, hajlamos a töredezésre, inkább ezt a frissítési formát ne használd.