Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti kosárérték esetén*.
Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is szállítunk.
(*meghatározott szállítási módok választása esetén)

Kérdésed van? Írj nekünk: info@curlmission.hu

vagy hívj minket: +36205972855

CGM tippek

DIY, drogériás vagy csúcskategóriás göndör haj termékek?

2022.01.12 19:26
DIY, drogériás vagy csúcskategóriás göndör haj termékek?

A göndör hajápolási termékek piaca nagy...nagyon nagy. Választhatsz az otthon elkészíthető hajápolási termékek (pl. lenmagzselé, rizsviz, almaecetes öblítő), a drogériákban beszerezhető hajápolók és az általában csak online beszerezhető termékek közül. Mindhárom kategóriának vannak előnyei és hátrányai. Ebben a cikkben, ezeket gyűjtöttük össze neked.

DIY (azaz otthon elkészíthető termékek) előnyei

Egyszerűek és megfizethetők:
Az egyik dolog, ami vonzóvá teszi a DIY-t a göndör lányok számára, hogy a legtöbbjükhöz csak néhány összetevőre van szükség (sok, ami már a konyhádban van), könnyen keverhető és használható.

Elérhetőek:
A DIY termékek elérhetőek, mert az összetevőket bármelyik drogériában vagy élelmiszerboltban beszerezheted, ami a legtöbb ember számára szuperül elérhetővé teszi őket.

Szórakoztató elkészíteni és kísérletezni velük:
A DIY göndör haj termékek készítése és a velük való kísérletezés nagyon szórakoztató lehet. Olyan, mint egy tudományos kísérlet a konyhában. Van valami különleges abban, hogy elkészíthetsz egy terméket és használhatod is.

DIY (azaz otthon elkészíthető termékek) hátrányai

Időigényes lehet:
Bár a legtöbb DIY recept meglehetősen egyszerű, van egy bizonyos szintű időbeli elkötelezettség. Több tervezést és átgondolást igényel, mintha csak beugranál a zuhany alá és megmosnád a hajad.

Nem mindig ugyanaz az eredmény:
A DIY termékekre nehéz támaszkodni. Mivel otthon készülnek, nehéz minden egyes alkalommal ugyanúgy elkészíteni őket, ami viszont különböző eredményeket vagy éppen sikertelen elkészítés esetén ismételt feladat végzést és még több időigényt eredményezhet. Ki ne hallott volna a túl sokáig főzött lenmagzseléről, ami leszűrhetetlenre sikerült vagy egy megbüdösödött rizsvizes vagy akár egy fejbőrt felmaró almaecetes öblítőről.

Sok kísérletezésbe kerül:
Időbe és kísérletezésbe telik, hogy kiderítsd mi működik a te hajad esetében az otthon elkészíthető termékek közül. Ha időt szánsz rá, akkor az a legjobb ha részletesen feljegyezed, mi működik a hajadon és pontosan hogyan készítetted illetve milyen adagolást használtál amikor tényleg hozta a várt eredményt.

Drogériás termékek előnyei

Megfizethetők:
Bizony vannak olyan termékek, amelyeket a drogériában találsz, és amelyekkel nagyszerű eredményeket érhetsz el és nem utolsó sorban összetevőjük szerint CGM kompatibilisek is.

Könnyebb kísérletezni velük:
Ha új vagy a göndör utazásodon, akkor valamilyen szinten kísérletezni fogsz. És nehéz kísérletezni a drága termékekkel, mert nem akarod elpazarolni őket. Aztán fokozatosan haladhatsz majd felfelé a magasabb kategóriás termékek felé, amikor már jobban ismered a hajadat és azt, hogy mire van szüksége.

Elérhetők:
Mivel a drogériában megtalálhatóak, ezek a termékek általában könnyebben hozzáférhetőek. Ez megkönnyíti, hogy a heti bevásárlás során könnyen beszerezd őket ahelyett, hogy online kellene rendelned.

A drogériás termékek hátrányai

Több erőfeszítést igényelnek:
A drogériás termékek általában kicsit több erőfeszítést igényelnek, amikor formázásról van szó. Nem vagyok benne biztos, hogy mi az oka, de tapasztalatom szerint a csúcskategóriás termékekkel könnyebb egy gyors formázást végezni és sokkal kisebb mennyiség is elegendő belőlük. Nem véletlen, hogy ezeket egészen kis kiszerelésben is meg lehet venni (50 vagy 100 ml)

Vigyázz az alacsony minőségű összetevőkkel:
Mindig olvasd el a termékek címkéjét. Sok drogériás termék tartalmaz káros összetevőket, amelyek hosszú távú hatással lehetnek a hajadra (pl. denaturált szesz = denat.alcohol)

Nem olyan tartós az eredmény:
Nekem nehezen sikerült elérnem, hogy a drogériás összetevők tartós eredményt hozzanak, míg a csúcskategóriás termékek jobban frissíthetők, és tovább tartják egyben a fürtöket.

Csúcskategóriás termékek előnyei

Kevesebb erőfeszítést igényelnek:
Ha megtalálod a megfelelő csúcskategóriás termékeket, a hajformázás zökkenőmentes lesz. Gyorsabban érhetsz el tartósabb eredményt, ráadásul kevesebb terméket kell majd használnod, mint a drogériás vagy az otthon elkészített termékekből.

Kiváló minőségű összetevők:
Ezek a termékek általában kiváló minőségű összetevőket használnak, amelyek hosszú távon egészségesebbek a hajad számára. Mindig ellenőrizd a címkéket, hogy biztosan CGM terméket veszel, ha nagyon szigorúan követed a CGM szabályait.

Jobb hosszú távú eredmények:
Ha arról van szó, hogy fürtjeid hosszú távon egészségesek legyenek, a magas minőségű termékek jobbak, mert jobb összetevőkből készülnek. Ne feledd, hogy mindig azt kapod, amiért fizetsz.

Csúcskategóriás termékek hátrányai

Drágák lehetnek:
Tagadhatatlan, hogy a csúcskategóriás termékek sokkal többe kerülnek. El kell döntened, hogy megéri-e a befektetést.

Nem szuper hozzáférhető:
Mivel a legtöbb ilyen terméket online kell megrendelni, nem mindenki számára elérhetőek, és eltarthat egy darabig, amíg kiszállítják őket. Ez egy kicsit megnehezíti a hozzájutást.

Fennáll annak a kockázata, hogy megvásárolod, és nem működik a fürtjeid számára:
Mint minden komoly befektetésnél, itt is mindig fennáll annak a kockázata, hogy olyan termékre költesz pénzt, ami nem fog működni. Éppen ezért nézd meg a termékösszetevőket, ellenőrizd, hogy a hajad porozitásának megfelelő-e amit választasz és ha bizonytalan vagy, kérj segítséget a webshop munkatársaitól.