Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti kosárérték esetén*.
Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is szállítunk.
(*meghatározott szállítási módok választása esetén)

Kérdésed van? Írj nekünk: info@curlmission.hu

vagy hívj minket: +36205972855

CGM tippek

Göndörítő krém? Zselé? Vagy mindkettő? Ez itt a kérdés!

K.A.
2023.09.28 13:25
Göndörítő krém? Zselé? Vagy mindkettő? Ez itt a kérdés!

Mindkét hajápolási terméket a göndör haj speciális igényeinek megfelelően fejlesztették ki.

Számos tényező játszik szerepet azonban annak eldöntésében, hogy melyiket használd beleértve, hogy mennyire dús a hajad, mennyire vastagak a hajszálaid, mennyire göndör a hajad és milyen porozitású.

A göndörítő krém vagy zselé közötti választás nemcsak ezektől a tényezőktől, hanem az elérni vágyott céltól is függ.

Milyen végeredményt szeretnél elérni?

Szöszmentes tincsek
Definíció
Hidratálás
Volumen
Tartósabb fürtök


Hogyan dönts a zselé, krém vagy mindkettő együttes használata között?
Nézzük meg először, hogy mire valók az egyes termékek.

Göndörítő krémek


Alapvetően a megfelelő nedvesség biztosítása, a tincsek definiálása és a haj fényének növelése a céljuk. Emellett segítenek lesimítani a kutikulát, puhán és kezelhetően tartják a fürtöket. A göndör hajra nagy hatással van az időjárás, ezért annak érdekében, hogy a lehető legjobban nézzen ki, meg kell találnunk a módját, hogy hidratált maradjon és ne a légkörből pótolja a hajszálakból hiányzó nedvességet. A hajkrémek általában nem adnak akkora tartást, mint a zselék ezért, ha a hosszantartó eredményre vágysz, a nagyobb tartás érdekében válassz egy zselét a krém mellé. A hajkrém segíthet a szöszösödés kezelésében is, hiszen azt az extra nedvességet adja a hajnak, ami ahhoz kell, hogy a hajszálak ne száradjanak ki túl gyorsan. Ha olyan helyen laksz, ahol magas a páratartalom, akkor javasoljuk, hogy minden esetben használj zselét az extra tartás érdekében.

Zselék


A zselék hosszú utat tettek meg a kezdetek óta, és a puszta tartásról áttértek a hidratálás biztosítására is.
A zseléket általában a haj fixálására használják. Formát és tartást adnak a frizurának azáltal, hogy egy filmréteget képeznek a hajon, amely fizikai kötéseket hoz létre a hajszálak között, és a helyén tartja azokat, ami segít a szöszmentes tincsek kialakításában. Jelentős különbségek vannak azonban a különböző zselék között. Léteznek krémesebb állagú, természetes hatást adó zselék és vannak víztiszta, nagyon erős tartást adók is. Természetesen ezek kombinációjára is gondoltak az egyes gyártók, így találsz majd olyan zselét is, amely krémesebb állagú, mégis erős tartást ad a hajnak.

Fontos tudni, hogy a krémek közelebb állnak a kondicionálókhoz, mint a zselék, de a hidratáló tulajdonságok mellett még formázási tulajdonságokkal is rendelkeznek.

Tippek:


Használj hajkrémet, amikor fürtjeid nagyon ki vannak száradva (és ha a hajad megfelelően vastagszálú a krémek befogadásához). Nem muszáj külön felvinned a krémet és a zselét, csak keverd össze őket és egyben vidd fel a hajadra, ha a nedvesség megtartása és a definiált tincsek kialakítása a cél, különösen meleg és párás körülmények között.
Ősszel és télen, használj több krémet, amikor hűvösebb és szárazabb a levegő.
Ha olyan termékre van szükséged, amely tartás nélkül ad definíciót, használj hajkrémet önmagában.
Formázáskor kövesd a haj természetes hullámképét, ne próbáld meg göndörebbé tenni a hajad, mint amilyen az a természetes valójában lenni tud. Ezzel időt, energiát és sok frusztrációt spórolhatsz meg magadnak!


Textúra és volumen


Győződj meg róla, hogy tisztában vagy hajad sajátos jellemzőivel (porozitás, sűrűség, göndörség), hogy ki tudd választani a megfelelő termékeket és formázási technikákat, amelyekkel fürtjeidnek textúrát és volument adhatsz. Ne használj túl nehéz termékeket, ha a hajad vékony szálú és használj minél testesebb, vajas, olajos termékeket ha vastagabb hajszálakkal rendelkezel.

Definíció és hosszan tartó formázás


A definiált és a hosszabb ideig tartó fürtök érdekében göndörítő krémet és zselét is használnod kell. Vékony hajszál esetén a hajkrém helyett használj light leave-int vagy spray állagú frissítőt és azt kombináld zselével.

Szöszösödés


Ha a szöszösödés megkeseríti a mindennapjaidat akkor győződj meg róla, hogy formázáskor megfelelő mennyiségű krémet vittél fel a hajadra és már vizes állapotban is szöszmentes, tincsekbe formálódó frizurát állítottál elő. Ezután vigyél fel egy erősebb tartású zselét, hogy megvédd a hajad a túl korai kiszáradástól és a szöszök kialakulásától. Ne ijedj meg attól, hogy a zselé kemény kéreggé szilárdul a hajadon száradás közben, mert így biztosítja azt, hogy a hajszálaid azokban a tincsekben maradjanak meg amelyekbe formáztad őket. A hajad teljes száradása után a kemény kérget, óvatosan felfelé nyomkodva a tincseidet, könnyedén eltüntetheted.

Hidratálás


A fejbőr által termelt természetes olajnak (faggyú) végig kellene haladnia a hajszálakon, hogy minden egyes hajszálat hidratáltan és védve tartson. Sajnos göndör haj esetében a faggyú nehezen jut el a fürtök végéig, mivel a göndör hajat nem tudod minden nap kifésülni és a fésű segítségével a teljes hajhosszra eljuttatni azt. Éppen ezt a célt szolgálják a hajkrémek, melyek napokig ápoltan, kondicionáltan tartják a hajat, mert olajokkal és más puhító anyagokkal gazdagítottak.