Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti kosárérték esetén*.
Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is szállítunk.
(*meghatározott szállítási módok választása esetén)

Kérdésed van? Írj nekünk: info@curlmission.hu

vagy hívj minket: +36205972855

CGM tippek

Miért fontos védeni a hajat az UV-tól?

K.A.
2024.06.02 16:19
Miért fontos védeni a hajat az UV-tól?

Amikor idén nyáron bekened magad naptejjel, ne feledkezz meg a fürtjeid védelméről sem. Hogy miért? A bőrrel ellentétben a haj nem válik vörössé és fájdalmassá, ha túlzásba viszed a napozást, ezért a hajon nehezebb mérni az UV-károsodást. Az UV-hatás azonban megfosztja a hajat erejétől és rugalmasságától, valamint fotooxidációt okozhat, ami mind a természetes, mind a színezett hajban elszíneződést és fakulást vált ki. A haj nem ég le a napon, de kifakul. Különösen a festett haj esetében jelent ez gondot, mivel sok pénzt költesz a hajfestésre, amit aztán a megfelelő védelem hiányában a napsugárzás tönkretesz.

A René Furterer Kutatóközpont tanulmánya szerint már három nap napozás után a hajszálakat borító pikkelyszerű sejtek elkezdenek leválni, ami a hajat szárazzá, fakóvá és törékennyé teszi. És bár a kalap mindig egy lehetőség a fürtjeink védelmére, mindannyian tudjuk, hogy a kalapok és a fürtök nem mindig jönnek ki jól egymással, és néha egyszerűen csak szeretnénk szabadon engedni fürtjeinket, igaz?

A nap káros sugarai elleni védelem növekvő tudatossága és a hajápoló ipar technológiai fejlődése a nyári hajápoló termékek számának fellendüléséhez vezetett, így ma már számos olyan termék elérhető, amely segít a nyári hajápolásban. Ezeket a termékeket úgy tervezték, hogy megvédjék a hajat az olyan nyári tevékenységek során, mint az úszás és a napozás, miközben hidratálják és helyreállítják a kiszáradt hajszálakat. A kifejezetten nyári használatra tervezett termékek mellett, számos gyártó UV-védelmet is hozzáadott termékeihez. A hajat úgy lehet a legjobban védeni az UV-károsodástól, ha UV-szűrőket tartalmazó leave-in termékkel kezeljük, hiszen ezek a termékek napokig védik a hajat a káros napsugárzástól.

Mutatunk pár terméket, amelyek a kedvenc nyári termékeid lesznek:

És az elmaradhatatlan nyári hajápolási tippek:

  • Mindig védd a hajad, ha huzamosabb ideig a napon tartózkodsz.
  • Használj UV-védő terméket, kalapot vagy sálat.
  • Fújd be a hajad akár napi több alkalommal is UV-védelmet adó termékkel, ha egész nap a strandon vagy vízparton tartózkodsz.
  • Hetente egyszer használj mélykondicionálót (az sem baj, ha UV védelmet biztosító terméket használsz).
  • Nedvesítsd be a hajad, mielőtt a medencébe vagy a tengerbe, tóba mész. Ez megvédi a hajad attól, hogy a hajad túl sok sós vizet szívjon magába, illetve nem hagyja, hogy a vízről visszaverődő napsugarak túl gyorsan kiszárítsák a hajad.
  • Úszás után jól öblítsd ki a hajadból a sós vizet. A sós víz hatásáról itt olvashatsz.
  • A heti hajmosást hidratáló samponnal és balzsammal végezd. Ezek megvédik a hajadat a túlzott kiszáradástól.