Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti kosárérték esetén*.
Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is szállítunk.
(*meghatározott szállítási módok választása esetén)

Kérdésed van? Írj nekünk: info@curlmission.hu

vagy hívj minket: +36205972855

CGM tippek

Mélykondicionálás vékony, hullámos hajon. Van értelme? Hogyan csináljam?

K.A.
2024.05.23 16:19
Mélykondicionálás vékony, hullámos hajon. Van értelme? Hogyan csináljam?

Ha finom, hullámos hajról van szó, kényes határvonalon kell járnunk a száraz és a zsíros, elnehezített hajszálak között.
Nincs egyetlen varázslatos megoldás minden hajkoronára, ezért néha pár extra lépést kell tennünk, hogy megtaláljuk a számunkra tökéletes mélykondicionálót, ami működik. Minden arról szól, hogy az egyedi fürtjeidnek és az életmódodnak megfelelő mennyiségű tápláló összetevőket találd meg.
Megkérdeztük egy tapasztalt, vékony szálú, hullámos hajú vásárlónkat saját tapasztalatairól a témában.

1. A NORMÁL KONDICIONÁLÓ LEHET MÉLYKONDICIONÁLÓ A HULLÁMOS HAJHOZ

Amikor mélykondicionálót keresel a finom hullámaidhoz, ne menj el egy olyan termék mellett, amelyet valójában nem mélykondicionálóként hirdetnek. A te esetedben nem biztos, hogy hajadnak annyi nedvességet kell megtartania, mint más göndör fürtöknek, ezért ezek is ugyanolyan jól működhetnek.

„Szeretem a hagyományos kondicionálókat használni mélykondicionálásra, mert több lehetőség van, és könnyebb lehet teljesen kiöblíteni őket anélkül, hogy aggódnom kellene amiatt, hogy bármi is elnehezíti a hajamat formázáskor. Én körülbelül 5-10 percig hagyom benne, amíg zuhany alatt vagyok. Könnyedek és rugalmasak maradnak tőle a hullámaim, miközben jól hidratál.” - írta egy vásárlónk.

2. MÉLYKONDICIONÁLÓT A HAJVÉGEKRE

Amikor mélykondicionálót használsz, a hajvégeknek kicsit több gondoskodásra van szükségük, mint a fejbőrnek. Ha túl sok terméket rétegezel a fejbőröd közelében, a túlzott felhalmozódás miatt gondot okozhat a kiöblítés, így élettelen, lelapuló és szálas hullámokat kaphatsz eredményként.

„A legjobb módja ennek a módszernek, ha egy tonna kondicionálót használsz a hajvégekre, majd finoman végig simítod az ujjaiddal a hajtövek környékén a korona részen azt a minimális kondicionálót ami a kezeden marad. Hogy elkerüljem, hogy közvetlenül a fejbőrömre kerüljön a kondicionáló, szeretem fejjel lefelé fordítani a fejemet, és felfelé nyomkodni a mélykondicionálót, de csak a hajvégekbe.” – folytatja.

3. HASZNÁLJ SZÉLES FOGÚ FÉSŰT

A széles fogú fésű lehet a legjobb barátod mélykondicionálás közben, és a hajadat is remekül kilehet vele bontani. Ez biztosítja, hogy a terméket egyenletesen eloszlathasd, ami hasznos, ha hullámos szerkezetű hajad van, mert nem kell aggódnod, hogy egy vagy több zsíros foltot képezel a hajadon.

4. CSAK SZÜKSÉG SZERINT VÉGEZZ MÉLYKONDICIONÁLÁST

Bár csábító, hogy minden egyes zuhanyzáskor mélykondicionálj, ez összességében túlpuhíthatja a finom, vékony szálú hullámos hajat.
„Én úgy találom, hogy a kéthetente egyszeri mélykondicionálás a legtöbbször elég jó a hajam számára, de időnként a hajamnak szüksége van heti egyszeri mélykondicionálásra. Néha pedig, akár egy egész hónap is eltelhet anélkül, hogy mélykondicionálót használnék.”- vélekedik saját tapasztalatairól.
Attól függően, hogy a hajad hőkárosodott vagy kémiailag kezelt vagy festett, más ütemtervre lehet szükséged. Ha túl sok kondicionálót adsz a hajadnak, hajlamosabb lehet a kinyúlásra, ami nem tesz jót a hullámaidnak.

5. NE HAGYD KI A PROTEIN KEZELÉSEKET

Könnyű lehet csak a hidratálásra koncentrálni a hajad esetében, de ugyanilyen fontos, hogy megtaláld a megfelelő egyensúlyt a hidratálás és az erőt adó proteines kezelések között, hogy a legjobb legyen a hajad. Ezt úgy érheted el, ha a mélykondicionáló körforgásodba egy fehérjében gazdag és egy fehérjeszegény kondicionálót is beiktatsz.