Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti kosárérték esetén*.
Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is szállítunk.
(*meghatározott szállítási módok választása esetén)

Kérdésed van? Írj nekünk: info@curlmission.hu

vagy hívj minket: +36205972855

CGM tippek

Mi az a leave-in kondicionáló és hogyan kell használni?

K.A.
2024.05.13 16:48
Mi az a leave-in kondicionáló és hogyan kell használni?

A normál kondicionálóval ellentétben a leave-in kondicionáló a hajban marad, nem kell kiöblíteni. Nevezhetjük öblítés nélküli kondicionálónak is. Különböző formákban kapható a sprayktől kezdve a krémeken át a vajakig - így a preferenciáidnak megfelelően választhatsz. Arra tervezték, hogy a hajnak a szükséges ápolást és nedvességet biztosítsa napokon át. Segít kibontani a gubancokat is, és hosszantartó védelmet nyújt a tincseidnek.

A leave-in előnyei a göndör haj számára

A göndör haj tekervényes formája miatt a természetes olajok nehezen jutnak el a fejbőrtől a hajszálak végéig, ezért a haj nagyon kiszáradhat. A haj töredezése nagyobb valószínűséggel fordul elő, ha száraz, ezért extra nedvességet kell adnunk neki, hogy ezt megelőzzük. Azok számára, akik száraz hajjal küzdenek, a leave-in kondicionáló fantasztikus megoldás lehet, hogy a fürtök puhának, hidratáltnak és felfrissültnek érezzék magukat. Ez a hozzáadott nedvesség a kondicionálóból szintén rendelkezik kifésülő tulajdonságokkal, hogy segítsen a hajadat kezelhetőbbé tenni, és vannak olyan leave-inek is, amelyek segítenek megvédeni a hajat a hő okozta károsodástól. Szöszösödés csökkentő tulajdonságai mellett segít abban, hogy könnyedén formázhasd göndör hajadat, így definiált tincseket kapj a formázás végére.
A leave-in kondicionálók működése típusuktól függ. A spray állagúak gyakran könnyebbek, és nagyszerűek a gyors nedvesség bevitelére a puhaság és a haj fényének visszanyerésére.

A krém állagú leave-inek egy másik igazán praktikus formula, mely segít a tincsek definiálásában. Általában közepes vagy vastag hajra ajánlott használni, mert textúrájuk picit dúsabb, mint a spray állagúaké.

A nagyon száraz hajhoz elengedhetetlenek az olajos, vajas krémek. Az extra száraz hajnak ugyanis, csak ezek a termékek adnak megfelelő mennyiségű tápanyagot és napokig tartó védelmet a kiszáradás ellen.

Hogyan kell használni a leave-in-t?

A legtöbbször a leave-in kondicionálót vizes vagy nedves hajra szokás felvinni hajformázás előtt. De bizonyos termékek, főleg a spray állagúak frissítéskor száraz hajra is könnyedén felvihetők. A leave-in azok számára is nagyszerű választás, akiknek kevesebb idejük van a hajukkal foglalkozni, mivel gyorsan hozzáadható a göndör haj számára szükséges extra táplálás, míg a mélykondicionáló a nagyon száraz hajnak kedvez, és akkor használható, amikor kicsit több idő áll rendelkezésre a haj alapos hidratálására.

Milyen gyakran érdemes használni a leave-in kondicionálót?

A leave-in kondicionálókat úgy alakították ki, hogy két hajmosás között a hajban maradjanak, tehát általában egyszerűen csak vidd fel hajmosáskor, majd a következő hajmosáskor használd ismét. Ha azonban nagyon száraz hajjal rendelkezel, akkor érdemes a hajmosások között is alkalmazni.

Egy másik tényező, amit figyelembe kell venned a leave-in kondicionáló használata során, a hajad porozitása. A magas porozitású hajjal rendelkezőknek sokkal gyakoribb használatra lesz szüksége, mint a közepes vagy alacsony porozitású hajjal rendelkezőknek.