Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti kosárérték esetén*.
Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is szállítunk.
(*meghatározott szállítási módok választása esetén)

Kérdésed van? Írj nekünk: info@curlmission.hu

vagy hívj minket: +36205972855

CGM tippek

Kezeket fel...a hajra!... avagy göndör hajápolási technikák

K.A.
2023.06.10 17:52
Kezeket fel...a hajra!... avagy göndör hajápolási technikák

A CGM kezdetén lehet, hogy még elképzelhetetlen számodra, hogy kezeidet fésű helyett használd, de hidd el, hogy nagyon jó eredményeket érhetsz el, ha elsajátítod a különböző kéztartási és göndör hajápolási technikákat. Sok esetben a helyes technika a kulcs egy szép göndör vagy hullámos hajformázáshoz. Íme néhány a legismertebbek közül.

Praying hands method (imádkozó kéz technika)

Az egyik legmegfelelőbb termékfelviteli kéztartás ahhoz, hogy a hajad felületén képződött szöszt lesimítsd és a termékeket egyenletesen eloszlasd. Válaszd szekciókra a vizes hajad. Dörzsöld össze a tenyereidben lévő hajformázót, majd tedd a hajad a két tenyered közé és húzd végig rajta a kezeidet. Ismételd meg minden szekción.

Raking hands method (gereblyéző kéz technika)

Ideális a hullámos vagy lazább fürtökkel rendelkezők számára, ahhoz, hogy egységes tincseket hozzanak létre. Válaszd a hajad szekciókra, oszlasd el a formázót az ujjbegyeiden, majd vidd fel a hajadra úgy, hogy közben az ujjaidat enyhén begörbíted, majd a hajvégekhez érve óvatosan rázd meg a tincset. Ismételd meg minden szekción.

Crunch (scrunch) method (nyomkodó kéz technika)

Használhatod a vizes hajtincseid felnyomkodására, hogy a hajvégeid és a tincseid jobban göndörödjenek vagy a száraz hajból történő kemény, ropogós réteg kinyomkodására. Vizes haj esetén görbítsd be az ujjaidat, mintha vizet akarnál meríteni vele, tegyél bele egy tincset és óvatosan megemelve nyomd össze. Száraz haj esetén oszlass el pár csepp olajat a tenyereiden és óvatosan nyomkodd ki a megkeményedett termékeket a hajadból.

Finger coiling (ujjra csavargatós technika)

Ez egy meglehetősen időigényes technika, mellyel nagyon tartós és definiált tincseket hozhatsz létre és megspórolhatod a hajmosások közötti frissítésre szánt időt. Válaszd a hajad szekciókra és oszlass el a kezeden, de főleg az ujjaidon a formázó terméket, majd apró tincseket leválasztva, egyenként tekerd a tincseket a mutatóujjad köré a hajvégtől a hajtő felé haladva. Ismételd meg minden tincsen.

Bowl method

A legegyszerűbb és leghatékonyabb módszer, mely segít a göndör fürtök kialakításában, és több vizet juttat a hajba az extra hidratálás érdekében. Minél porózusabb a hajad, annál nehezebb a szálaknak megtartaniuk a nedvességet, ami megmagyarázza, hogy a göndör haj miért hajlamosabb a kiszáradásra, a töredezésre és a szöszösödésre. Emiatt különösen fontos, hogy minél több nedvességgel telítsük meg a hajat, és itt jön a képbe a tálas módszer (bowl method).
Hogyan csináld?
Mosd meg a hajad a szokásos módon, majd tölts meg egy nagy tálat meleg vízzel. Vidd fel a kondicionálót a hajtövektől végekig. Ritka fogú fésűvel fésüld át a hajad, hogy egyenletesen eloszlasd a kondicionálót. Mártsd a fürtjeidet a tál vízbe, majd nyomkodd ki a felesleges vizet a hajadból pulzáló mozdulatokkal és hagyd, hogy visszacsorogjon a tálba. Ismételd meg a bemártást és a nyomkodást még 2-3 alkalommal, hogy szöszmentes és hidratált fürtöket kapj. Ha ezzel kész vagy, vidd fel a göndörítő krémet (ha szükséges). Nyomkodd ki a felesleges vizet és terméket mikroszálas törülközővel majd vidd fel a kedvenc hajzseléd vagy hajhabod, hogy rögzítsd a fürtöket. Szárítsd meg a hajad diffúzoros hajszárítóval vagy hagyd a szabad levegőn megszáradni. És máris sokkal hidratáltabb és csillogóbb fürtök és hullámok büszke tulajdonosa leszel :)
Fontos!
A bowl methodhoz olyan kondicionálót válassz ami nem igényel kiöblítést vagy multifunkciós, azaz használható kiöblítendő és/vagy leave-in termékként is. Nem javasoljuk, hogy a kiöblítendő balzsammal végezd ezt a technikát, mert előfordulhat, hogy a kiöblítendő termék hajban maradása irritációt okozhat.

Squish to condish (S2C) avagy a göndör haj alapos kondicionálása

Azt már talán mindenki tudja, hogy a göndör és a hullámos hajat ápolni nem a legegyszerűbb feladat. Viszont bizonyos technikák segíthetnek, hogy gyorsabban érd el a vágyott eredményt és tartósabbá tedd azt.
Persze, hogy nagyon fontosak a jó termékek, de hidd el, hogy a jó termék is csak megfelelő technikával tudja kihozni a legjobbat a hajadból. Éppen ezért ma bemutatjuk neked a S2C technikát, mely az egyik leghatékonyabb kondicionálási módszer a göndör/hullámos haj számára. A fürtök hidratálása érdekében a legtöbb göndör vagy hullámos hajú erősen támaszkodik a kondicionálóra. Sajnos a megfelelő mennyiségű víz nélkül a kondicionáló nem tesz eleget a valódi hidratálásért. Itt jön a képbe a squish to condish. A legegyszerűbben megfogalmazva, a S2C egy olyan módszer, amellyel a legtöbbet hozhatod ki a kondicionálódból. Hajmosás után, előre döntött fejjel, vidd fel a kondicionálót a vizes hajadra. Tegyél annyi kondicionálót rá, hogy olyan csúszós legyen mint a hínár és oszlasd el egyenletesen a tincseiden. Kis mennyiségű vizet engedj a hajadra, de a hajadból kifolyó kondicionálós vizet gyűjtsd össze a tenyereidbe és pulzáló mozdulatokkal nyomkodd vissza a hajadba. Több kisebb részletben adagold hozzá az öblítő vizet és mindaddig nyomkodd vissza a fürtökbe a vizes kondicionálót, míg már csak tiszta víz folyik a hajadból. Hogy ez miért jobb mint ha csak felvinnéd a hajadra a kondicionálót, majd pár perc után leöblítenéd?
A módszer megalkotója Melissa Stites haj stylist véleménye szerint "a víz hidratálja a hajat, a kondicionáló csak a vezeték aminek segítségével a hajad belsejébe tudod juttatni". Ha felviszed a hajadra a kondicionálót és csak hagyod rajta állni, azzal nem segíted elő, hogy hidratáltabb legyen a hajad, a vizet be kell juttatni a hajba, majd gondoskodni kell róla, hogy ott is maradjon. Ez utóbbi célt szolgálja a kondicionáló.

A Squish to condish (S2C) előnyei:

A hajad:
- sokkal könnyebben formálódik tincsekbe
- sokkal kevésbé lesz szöszös
- sokkal lassabban fog távozni belőle a nedvesség, így tovább lesz puha és fényes